Ina Zelča / Autori

27.feb 2016
Mirdza Spriņģe (54 gadi) devās baudīt pārvērtību procesu ar vēlmi – «Gribu visu!» – un pilnībā ļaujoties meistariem. Mirdzai savulaik bijuši nokrāsoti melni mati, ilgu laiku izvēlēts medus tonis.
photo_camera
26.feb 2016
Makaronu, pareizāk, pastas klāsts ir plašs un daudzveidīgs gan pēc formas, gan krāsas, un arī sastāvs mēdz būt atšķirīgs. Ik pa laikam no tiem gatavo tradicionālo maltīti – ar sieru un tomātu mērci, sacepumu vai pievieno kā piedevu zupām un salātos. Taču no makaroniem var pagatavot arī smalkus, gluži vai karaliskus ēdienus. Un ir vērts ļauties eksperimentiem.
22.feb 2016
Dvīņu māsas Anastasija (Ana) un Jekaterina (Katrīne) Drozdovičas jeb dziedošais duets Dvīnes jau gadu strādā pie jauna minialbuma, kurā skanēs piecas vai sešas savas oriģināldziesmas un kurš klajā nāks pavasarī. Pēc ilgāka pārtraukuma Dvīnes pirms pāris dienām kāpa uz lielās skatuves, startējot konkursā Supernova, kur otrajā pusfinālā 10 konkurentu cīņā ierindojās 5. vietā.
21.feb 2016
Zane Ivanova (21 gads) un Jānis Melngailis (24 gadi) nolēma piedalīties pārvērtībās, jo vēlējās izmantot šādu iespēju un ieviest pārmaiņas savā stilā.
19.feb 2016
Spēcinošā matē tēja pie mums ir parādījusies salīdzinoši nesen, taču iemantojusi popularitāti ne vien tējas dzeršanas rituālos, bet zaļo matē pulveri izmanto arī konditorejā – kūku un desertu, kā arī tonizējošu dzērienu pagatavošanā.
13.feb 2016
Diāna Kuprovska (21 gads), vērojot citu sieviešu pārvērtības televīzijā un skaisto rezultātu, nodomājusi, ka arī pati vēlētos izmēģināt.
10.feb 2016
Rīga TV24 producente Zane Apse ar dzīvesbiedru Rendiju, kurš darbojas auto jomā, un runci Kvartu apmēram pirms sešiem gadiem savas mājas izvēlējušies vietā, kas atrodas tālu no pilsētas kņadas, kur jaušama meža klātbūtne un vasarā dīķī kurkst vardes, traucējot baudīt saldu miegu. «Daudzi nemaz nezina, kur dzīvojam, un man pat patīk, ka esam it kā noslēpušies,» atzīst Zane.
7.feb 2016
Irina Āmere (51 gads) parasti žurnālos pārvērtības aplūkojot ar apbrīnu.
photo_camera
5.feb 2016
Vienam no subproduktiem – aknām – piemīt savas īpatnības un vērtīgas bioloģiskās īpašības. Tās uzskata par ārstniecisku produktu, pat par delikatesi, un savu reizi tās noteikti jāiekļauj ikdienas uzturā. Klasiskais ēdiens no aknām, protams, ir pastēte. Mājās gatavota no jebkura veida aknām tā parasti izdodas īpaši garda.
3.feb 2016
Guna Brača ar dēliem Rolandu (16 gadi) un Kārli (12 gadi) deviņus gadus dzīvo privātmājā Baldonē, uz kuru pārcēlās no trīsistabu dzīvokļa Pierīgā. «Meklējām, kur var nopirkt zemi apbūvei netālu no Rīgas par pieņemamu cenu, lai nevajadzētu ņemt aizdevumu,» atzīst Guna Brača.
29.jan 2016
Baldonietes Ilzes Kupčas, kura pašlaik studē jurisprudenci, lielākais lepnums – pašas ceptas garšīgas mājas kūkas, pēc kurām ir vērts mērot arī kilometrus. Tik burvīgas kūkas saldummīļi reti kur varēs atrast.
24.jan 2016
Stājas problēmas bieži vien ir saistītas ar mazkustīgu dzīvesveidu un to, ka daudz laika pavadīts, sēžot pie datora. «Stāja ir pierasta ķermeņa poza nepiespiesti stāvošam cilvēkam, kuru viņš ieņem bez liekas muskuļu piepūles, jeb līdzsvara stāvoklis starp ķermeņa muskuļu spēkiem un zemes gravitācijas spēku,» skaidro sporta kluba Atlētika trenere Evelīna Parhomenko. Viņa žurnālā Māja demonstrē vingrinājumus stājas uzlabošanai.
23.jan 2016
Sešus gadus māksliniece Dace Zēģele dzīvo Berģos privātmājā, bet dārzu mājas apkaimē sāka veidot gadu iepriekš, kad dzīvojamā ēka vēl būvēta. «Abi ar vīru Gintu Zilbalodi esam no Berģiem, tāpēc tie ir tuvi un vēlējāmies šeit arī palikt. Pusi no zemes šeit ieguvām kā kompensāciju savā īpašumā, bet pārējo nopirkām,» stāsta Dace Zēģele.
22.jan 2016
Valdemārpils vidusskolas mājturības skolotājai Andai Dzenei, rosoties virtuvē, svarīgi, lai ēdiens būtu interesents un lai gatavošanas procesā var nodoties eksperimentiem. «Man patīk zupas – zirņu, pupu, biešu, skābeņu, kuru citi vāra ar grūbām, bet es – ar auzu pārslām, kas piešķir zupai tumīgumu,» stāsta Anda Dzene.
photo_camera
22.jan 2016
Stiprinošo un sildošo graudaugu izvēle ziemā ir lieliska alternatīva, jo tad arī biežāk kārojas pēc siltas maltītes. Un viens no variantiem – sātīgās grūbas, kas ir populāras graudaugu cienītājiem jau izsenis un apveltītas ar diētiskām īpašībām. Grūbu biezputra brokastīs ik pa laikam var nomainīt tradicionālās auzu pārslas – ir vērts pamēģināt.
photo_camera
15.jan 2016
Ziemā īpaši jāpievērš uzmanība, lai ar uzturu uzņemtu pēc iespējas vairāk vitamīnu, tāpēc izvēlamies produktus, kuri ar tiem bagāti. Viens no tādiem – dzērvenes. Pēc tām kāre aukstajos mēnešos ir liela, jo tās ir vērtīgas un noderīgas imunitātes nostiprināšanai.
13.jan 2016
Anitai un Jānim 35 gadu kāzu jubilejā brīnišķīgu dāvanu – interjera pārvērtības ģimenes mājvietā –sagādāja meita Agnese. Ideju atbalstīja arī viņas brālis Aivis. Talkā Agnese aicināja profesionālu interjera dizaineri Ilzi Baltruku, lai mājoklis piedzīvotu skaistas vizuālās pārmaiņas. Dizainere kopīgi ar ģimeni to nolēma izveidot modernā stilā ar funkcionāliem risinājumiem un viegliem klasiskiem elementiem.
photo_camera
8.jan 2016
Ingvers parasti saistās ar ziemu, siltu tēju, citrona šķēlīti un medu. Un tas ir īpašs ar savu specifisko garšu un sīvo aromātu. Taču ar to vien neaprobežojas ingvera raksturojums. Tam piemīt virkne vērtīgu īpašību, tāpēc jānovērtē tās un jānododas dažādiem kulinārijas eksperimentiem, jo ingvera izmantojums ēdienos ir plašs un interesants.
4.jan 2016
Atslodzes diena ar avokado
1.jan 2016
Eiropas Parlamenta deputāte (ETP grupa), ekonomikas zinātņu doktore Inese Vaidere uzsver, ka viņas mājas ir šeit, Latvijā, un kā jebkuram tās saistās ar tuviem, mīļiem cilvēkiem. Mājas ir tur, kur jūtama viņu klātbūtne, sirds siltums un nezūdoša drošības sajūta. Ziemassvētku gaidīšanas laikā Inese Vaidere žurnālam Māja stāstīja par mājas sajūtu, atklāj savas labsajūtas formulu, ieskicē deputātes darba ikdienu un to, kas viņu sajūsmina kā latvieti.
21.dec 2015
«Gaidu pašus Ziemassvētkus, kad ar ģimeni būšu kopā mājās, un par to esmu priecīga. Aizvadītajos gados dzīvoju ar atziņu un to stāstu arī saviem tuvajiem, mīļajiem cilvēkiem, ka nevajag dāvināt lietas, bet notikumus, kopā brīnišķīgi pavadot laiku – aizejot uz teātri vai koncertu,» atzīst dziedātāja, vokālā pedagoģe Annija Putniņa.
20.dec 2015
Anita Amantova (43 gadi) nolēma pieteikties pārvērtībām, lai izbaudītu kaut ko interesantu un ieviestu jauninājumus savā stilā.