Ina Zelča / Autori

19.dec 2015
Rīdziniece Inga Kalniņa ar vīru Māri, divus gadus veco meitiņu Grētu Teodoru un gandrīz sešus gadus veco franču buldogu Robiju Noelu Ferero par savu mājvietu pirms sešiem gadiem izvēlējušies plašu dzīvokli, kas izvietots trīs stāvos un jau sen ir ģimenes īpašumā.
11.dec 2015
Mandarīnus visvairāk novērtē tieši aukstajos ziemas mēnešos, kad ir citrusaugļu laiks. Tie ik gadu brīnišķīgi smaržo pēc Ziemassvētkiem. Tos bauda brīnišķīgās garšas dēļ un sezonas laikā arī apēd ne vienu vien kilogramu. Garšīgi, sulīgi, un tos var izmantot ne tikai svaigus, arī recepšu piedāvājums ar šo eksotisko augli ir pietiekami plašs un interesants.
8.dec 2015
Rīdzinieku Santas Marheles un Maira Sanji dēlēns Leons Ralfs ir vecāku lielākais prieks un abu mīlestības apliecinājums. Novembrī puisēnam palika 5 gadi, taču jaunajai ģimenei aizvadītais laiks bijis ļoti smags. Izdzīvoti gan prieka, gan mokoši neziņas un sāpju pilni mirkļi, lūdzot par Ralfa veselību un nezaudējot ticību, ka viss būs labi.
5.dec 2015
Senā zvejnieku stilā veidotajā sētā Kauguros tās saimnieks Pēteris Alberts ar dzīvesbiedri Allu turpina aizsāktās dzimtas tradīcijas. Pastāvīgi viņš šeit sācis dzīvot pirms desmit gadiem, bet darboties krietni agrāk – 1985. gadā. Kādreizējais saimnieks – Pētera krusttēvs Pēteris Strazdiņš – bija zvejnieks, tāpēc jūras tematiku krustdēls centies saglabāt kopējā ainavā, kuru veido vairākas ēkas un gaumīgi iekopts dārzs.
27.nov 2015
Krista Puriņa (24 gadi) pārvērtībām nolēma pieteikties, jo sapratusi, ka vēlas pārmaiņas savā tēlā.
22.nov 2015
Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un Baltijas čempions, Latvijas un Baltijas uzvarētājs. 15 talantīgu bērnu tētis! Kas viņš ir? Tas ir četrus gadus vecais rotveilers Faiter Erfolg Nice, kuru ar lepnumu par savu ģimenes locekli sauc Bromu ģimene.
16.nov 2015
«Kad tu esi ceļā pie mīļotā, nav nedz nepārvaramu robežu, nedz šaubu, nedz baiļu. Ir tikai ceļš. Un ceļā pie mīļotā tu esi vienmēr. Arī tad, kad ceļa vairs nav...» grāmatā Dzelzsgriezējs un dūja raksta tās autore Elita Veidemane, stāstot par savu mīļoto, mūžīgo līvu, mūziķi Aivaru Brīzi.
14.nov 2015
Rīdzinieces Lindas Tellgrenas mīlestība pret ēst gatavošanu aizsākusies apmēram pirms sešiem septiņiem gadiem, kad viņa dzīvojusi Briselē. Tur pievērsusi lielāku uzmanību ēdienu sastāvdaļām un gatavošanas procesam. «Vēlējos mājās pagatavot garšīgu ēdienu. Jo vairāk to darīju, jo vairāk sāka iepatikties. Sapratu, ka ēst gatavošana man kļūs sirdij aizvien tuvāka,» stāsta Linda Tellgrena.
11.nov 2015
Rīdzinieku Viktorijas un Pāvela Šaldovu ģimene, kurā aug trīs bērni – Arkādijs (12 gadu), Jakovs (11 gadu) un Marija (2 gadi) –, ir viena no tām daudzbērnu ģimenēm, kuras mājvietā, pateicoties akcijai Košas sienas – krāsainas dienas, tagad ir izremontēta bērnistaba. «Šo meitas Marijas istabu esam nolēmuši vēl labiekārtot, un uz vienas no sienām noteikti taps zīmējums,» stāsta Viktorija Šaldova.
10.nov 2015
Ikdienas sarunās nereti par kādu cilvēku izdzirdam frāzi – «viņš ir egoists». Egoismu mēdz uzskatīt par rakstura iezīmi, kas lielākā vai mazākā mērā izpaužas mums katram, jautājums – cik tas ir izteikti, kāda ir šī robeža, kad sāk traucēt citiem un viņus sāpina. Psihoterapijas praktiķe Agnese Spuriņa žurnālam Māja stāsta par to, kā atšķirt egoismu no veselīgā egoisma, kā apzināties un izvērtēt, vai sevī slēpjas egoisma iezīmes.
photo_camera
6.nov 2015
Prātojot par pusdienām vai vakariņām, par to, kādu piedevu izvēlēties pie gaļas vai salātiem, viens no variantiem – tradicionālie kartupeļi. Mūsdienās, kad ēdienkarti iespējams veidot ļoti daudzveidīgu, daudziem kartupeļi nav prioritāte, bet citi joprojām uzskata, ka tie ir otrā maize un bez kartupeļu porcijas maltīti ir grūti iedomāties. Labi zināmais kartupelis ir tik dažādi izmantojams – vārīts, arī ar mizu, cepts, sautējumā, salātos, biezenī, frī, zupā, tad kāpēc gan no tupeņiem vajadzētu atteikties.
2.nov 2015
Dziedātājas, vokālās pedagoģes Anmary jeb Lindas Dinsbergas un viņas vīra Izklaides producentu grupas 7 īpašnieka, producenta Aigara Dinsberga attiecības aizsākās 2012. gadā – laikā, kad abiem tās bija gluži vai tabu. Aigars bija Eirovīzijas producents, bet Linda piedalījās tās nacionālajā atlasē kā dziedātāja.
28.okt 2015
Valmierietes Emīlijas Karpovas gatavotās kūkas ir smalkas un garšīgas – viņas prasmīgo roku darbs. Radot brīnišķīgos gardumus, cepēja domā par visu – kūkas pamatsastāvdaļām, garšu, krāsu kombināciju un noformējumu ar svaigiem vai pašas veidotiem ziediem, ogām un eksotiskiem augļiem.
19.okt 2015
«Bēdīgi, ja cilvēki nezina, kas ir improvizācijas teātris. Daudzi nodzīvo, neatrodot mīlestību. Tas ir vēl skumjāk. Cilvēki neizlec ar izpletni līdzīgi kā es. Vai tāpēc ir nelaimīgāki? Nē, jo dziļākā tumsā dzīvo, jo mazāk gaisma traucē,» mazliet ironiski saka komiķis, Karaliskā improvizācijas teātra dibinātājs, režisors un aktieris Jānis Skutelis.
10.okt 2015
Ideja vienai atslodzes dienai
photo_camera
9.okt 2015
Jāteic, ka diemžēl truša gaļa ikdienas ēdienkartē parādās samērā reti, lai gan tā ir vērtīga, veselīga un diētiska. Tiem, kuri vēlas ievērot diētas, tā patiešām ir labs atradums. Un, ja ēdienkartē akcents likts uz diētiskiem produktiem, tad truša gaļa būs īsti laikā. To var pagatavot dažādi – ne tikai sautēt, arī vārīt zupu, gatavot salātus, žāvēt un konservēt.
8.okt 2015
Jūrmalnieku Edītes un Andra Silāru ģimenes īpašums, kura teritorijā iekopts skaists dārzs, katru gadu piedzīvo pārmaiņas, jo saimnieku vēlmes mainās. «Pavasarī nevaram pabraukt garām tirdzniecības vietām, ja kādā ieraugām skaistu puķi vai stādu. Un tad ir jādomā, kurā vietā to dārzā stādīt,» atzīst Edīte Silāre.
5.okt 2015
«Ar laika ziņām apzināti esmu kopā 25 gadus, profesionāli – 10 gadus, un tas nav apnicis. Modernajā pasaulē saka: darbavieta ir jāmaina ik pēc 5–7 gadiem, bet tas neattiecas uz mani. Meteoroloģija pietiekami strauji attīstās, un jaunas tehnoloģijas padara šo darbu interesantāku. Jo vairāk tāpēc, ka man par to ir arī jāstāsta un jābrauc uz notikuma vietām, kad Latvijā notiek plūdi vai plosās sniega vētra,» atzīst meteorologs un laika ziņu diktors Toms Bricis.
2.okt 2015
Bumbieri pieder pie tiem augļiem, ko izvēlas samērā bieži. Ja tie ir pilnībā nogatavojušies, tad ir medaini saldi, sulīgi un mutē burtiski izkūst. Gatavojot ēdienus, bumbierus var dažādi izmantot – karamelizēt, kombinēt salātos ar sieru vai sacept, piemēram, ar zilo sieru, vai izmantot kā citādi.
30.sep 2015
Dejas teātra vadītāja, horeogrāfe Līga Liberte-Lasmane atzīst, ka dievs viņu esot apveltījis ar interesantu dzīvi – daudziem kāpumiem un kritumiem – un tā absolūti neesot perfekta. «Manā dzīvē ienāk daudz dažādu cilvēku, tāpēc mana pašas un apkārtējo cilvēku dzīve ir liela iedvesma, un tā man ir viss,» saka Līga.
29.sep 2015
Lai mazkustīga dzīvesveida dēļ, diendienā sēžot pie galda un darbojoties pie datora, neciestu veselība, jāatvēl laiks fiziskām aktivitātēm. Vingrot var arī birojā. «Pēc pusotras vai divām stundām jāpieceļas no galda un jāizvingrojas. Tas neaizņems daudz laika, bet samazināsies nogurums un paaugstināsies darba efektivitāte,» uzsver sporta kluba Atlētika trenere Evelīna Parhomenko.
21.sep 2015
Ivo absolvējis Jaunjelgavas vidusskolu, pēc profesijas ir diplomēts svētku režisors. To apguvis Kultūras koledžā un mācību laiku tajā atceras ar patīkamām emocijām.