Rabarberu, meža zemeņu, ingvera sorbets vasaras vakaram

© Foto: pixabay.com

Šajā atsvaidzinošajā sorbetā apvienojas skābie rabarberi, saldās meža zemenes un stiprais ingvers. Tas iegūst gludu konsistenci no nedaudz prosecco. Kā atsvaidzinošs deserts šis ir garšīgs un atspirdzinošs vasaras gardums, īpaši Līgo vakaram.

SASTĀVDAĻAS

2 glāzes rupji sakapātu rabarberu

2/3 tase cukura

2/3 tase ūdens

1 ēdamkarote svaigi rīvēta ingvera

2 glāzes svaigu pārlasītu un rupji sasmalcinātas meža zemenes

2/3 tase prosecco

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Mazā katliņā samaisa sasmalcinātus rabarberus, cukuru, ūdeni un ingveru un uzvāra. Vāra uz lēnas uguns, laiku pa laikam maisot, 10 minūtes vai līdz rabarberu šķiedras ir mīkstas un izkusušas gandrīz šķidrā stāvoklī. Noņemiet no uguns, ļaujiet atdzist, pēc tam pārklājiet un ievietojiet ledusskapī, līdz tas ir atdzisis.

Atdzesētu rabarberu-ingvera maisījumu un sasmalcinātās zemenes sakuļ blenderī un sablendē līdz gludai masai. Pārlej maisījumu bļodā un iemaisa prosecco.

Ielejiet šo sajaukto maisījumu iepriekš atdzesētā saldējuma mašīnas bļodā un samaisiet saskaņā ar saldējuma gatavošanas norādījumiem (parasti kuļ 20 līdz 25 minūtes). Pārklāj un ievieto saldētavā un ļauj sastingt apmēram 3 stundas (mazāk, ja konsistenci grib mīkstāka). To var uzglabāt saldētavā dažas dienas; pirms ēšanas ļauj sorbertam nedaudz sasilt.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.

Svarīgākais