Rabarberu, meža zemeņu, ingvera sorbets vasaras vakaram

© Foto: pixabay.com

Šajā atsvaidzinošajā sorbetā apvienojas skābie rabarberi, saldās meža zemenes un stiprais ingvers. Tas iegūst gludu konsistenci no nedaudz prosecco. Kā atsvaidzinošs deserts šis ir garšīgs un atspirdzinošs vasaras gardums, īpaši Līgo vakaram.

SASTĀVDAĻAS

2 glāzes rupji sakapātu rabarberu

2/3 tase cukura

2/3 tase ūdens

1 ēdamkarote svaigi rīvēta ingvera

2 glāzes svaigu pārlasītu un rupji sasmalcinātas meža zemenes

2/3 tase prosecco

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Mazā katliņā samaisa sasmalcinātus rabarberus, cukuru, ūdeni un ingveru un uzvāra. Vāra uz lēnas uguns, laiku pa laikam maisot, 10 minūtes vai līdz rabarberu šķiedras ir mīkstas un izkusušas gandrīz šķidrā stāvoklī. Noņemiet no uguns, ļaujiet atdzist, pēc tam pārklājiet un ievietojiet ledusskapī, līdz tas ir atdzisis.

Atdzesētu rabarberu-ingvera maisījumu un sasmalcinātās zemenes sakuļ blenderī un sablendē līdz gludai masai. Pārlej maisījumu bļodā un iemaisa prosecco.

Ielejiet šo sajaukto maisījumu iepriekš atdzesētā saldējuma mašīnas bļodā un samaisiet saskaņā ar saldējuma gatavošanas norādījumiem (parasti kuļ 20 līdz 25 minūtes). Pārklāj un ievieto saldētavā un ļauj sastingt apmēram 3 stundas (mazāk, ja konsistenci grib mīkstāka). To var uzglabāt saldētavā dažas dienas; pirms ēšanas ļauj sorbertam nedaudz sasilt.

Dzīvesstils

Nacionālās kafijas asociācijas 2023. gadā veiktais pētījums atklāja, ka 63% amerikāņu katru dienu dzer kafiju - tas ir vairāk nekā jebkurš cits dzēriens, izņemot ūdeni. Tajā pašā gadā kafija apsteidza tēju arī Apvienotajā Karalistē - saskaņā ar Britu Kafijas asociācijas datiem Apvienotā Karaliste patērē apmēram 98 miljonus tasīšu kafijas dienā. Aktuāls ir jautājums - cik daudz kafijas krūzīšu dienā ir par daudz? Atbildi meklē “The Guardian”.

Svarīgākais