Šis ēdiens ir bagāts ar kolagēnu un mikroelementiem. Bet katrai mājsaimniecei ir sava aukstās gaļas recepte, un debates par to, kas ir labāk - vistas kājas, cūkas stilbs vai liellopa astes, var ilgt mūžīgi. Pagatavot šo tradicionālo cienastu svētku galdam ir pavisam vienkārši, taču ir kāda nianse – process prasa laiku.
Mājsaimnieces visbiežāk dod priekšroku galertam no cūkas kājām un stilbiem. Tie, kas skatās tauku saturu savos ēdienos - no vistas. Bet cik noderīgs ir šis ēdiens dažādās variācijās no medicīniskā viedokļa, un kādi triki var padarīt auksto gaļu mazāk kaitīgu un mazāk treknu, bet tikpat garšīgu?
Tās ir viena no pieejamākajām un vienkāršākajām aukstās gaļas sastāvdaļām. Tās satur lielu daudzumu dabīgā želatīna, kas ir atbildīgs par spēcīgo ēdiena tekstūru.
Plusi:
Mīnusi:
Aukstā gaļa no vistas kājām ir piemērotas tiem, kas vēro savu figūru vai vēlas ēdienu ar maksimāli želējošām vielām.
Tas populārākais variants tradicionālajā virtuvē. Cūkgaļas stilbs satur daudz saistaudu, kas padara buljonu biezu un garšas bagātu.
Plusi:
Mīnusi:
Cūkgaļas stilbs ir ideāli piemērots tiem, kas novērtē aukstās gaļas bagātīgo garšu un tradicionālo izpildījumu.
Šī ir gaļa ar kauliem, ko ieskauj daudz saistaudu. Tas ir ideāli piemērots blīvas un garšīgas aukstās gaļas pagatavošanai.
Plusi:
Mīnusi:
Liellopa stilbs ir izvēle tiem, kas vēlas barojošu, bet ne pārāk treknu auksto gaļu.
Šī ir visnoderīgākā iespēja. Astes satur daudz ar kolagēnu bagātu skrimšļu, saišu un saistaudu.
Plusi:
Mīnusi:
Liellopa astes aukstā gaļa patiešām ir viena no veselīgākajām iespējām šim ēdienam. Tas ir ideāli piemērots veselīgu locītavu, kaulu un ādas uzturēšanai.
Sastāvdaļu kombinācija. Sajauciet dažādus gaļas veidus, piemēram, vistas kājas, cūkgaļas un liellopa stilbus. Tas piešķirs garšas dziļumu un uzlabos tekstūru. Pievienojiet buljonam selerijas sakni, pastinaku vai sīpolu - tie bagātinās garšu un pievienos vitamīnus;
Pareizās garšvielas. Lai iegūtu garšu, pievienojiet lauru lapu, melnos piparus, ķiplokus un burkānus. Lietojiet minimāli sāli, lai ēdiens neuzkrāj ūdeni organismā;
Ilga varīšana. Nesteidzieties - auksto gaļu vāra uz lēnas uguns 5-8 stundas, lai iegūtu maksimāli daudz želējošās vielas;
Tauku noņemšana. Noņemiet taukus no buljona virsmas, lai ēdienam būtu mazāk kaloriju.
Visgaršīgākā un veselīgākā aukstās gaļa ir tā, kas gatavota ar mīlestību un kur apvienotas pareizās sastāvdaļas. Ja meklējat maksimālu labumu, izmēģiniet liellopa astes. Tradicionālai garšai der cūkgaļas stilbs, bet vieglumam vistas stilbiņi, kam pievienotas citas vistas gaļas daļas.