Nosaukta vienīgā galerta recepte, kas sniegs maksimālu labumu

© Foto: depositphotos.com

Šis ēdiens ir bagāts ar kolagēnu un mikroelementiem. Bet katrai mājsaimniecei ir sava aukstās gaļas recepte, un debates par to, kas ir labāk - vistas kājas, cūkas stilbs vai liellopa astes, var ilgt mūžīgi.  Pagatavot šo tradicionālo cienastu svētku galdam ir pavisam vienkārši, taču ir kāda nianse – process prasa laiku.

Mājsaimnieces visbiežāk dod priekšroku galertam no cūkas kājām un stilbiem. Tie, kas skatās tauku saturu savos ēdienos - no vistas. Bet cik noderīgs ir šis ēdiens dažādās variācijās no medicīniskā viedokļa, un kādi triki var padarīt auksto gaļu mazāk kaitīgu un mazāk treknu, bet tikpat garšīgu?

No vistas kājām

Foto: pixabay.com

Tās ir viena no pieejamākajām un vienkāršākajām aukstās gaļas sastāvdaļām. Tās satur lielu daudzumu dabīgā želatīna, kas ir atbildīgs par spēcīgo ēdiena tekstūru.

Plusi:

  • Bagāts ar kolagēnu, labvēlīgs locītavām, ādai un nagiem;
  • Viegli pagatavojams, jo vistas kājas ātri pagatavojas;
  • Diētiskāka iespēja salīdzinājumā ar cūkgaļas želeju.

Mīnusi:

  • Mazāk intensīva garša. Lai uzlabotu garšu, labāk pievienot vistas kājas vai krūtiņu;
  • Nepieciešama rūpīga ādas un spīļu tīrīšana, kas var aizņemt laiku.

Aukstā gaļa no vistas kājām ir piemērotas tiem, kas vēro savu figūru vai vēlas ēdienu ar maksimāli želējošām vielām.

Aukstā gaļa cūkgaļas stilba

Foto: pixabay.com

Tas populārākais variants tradicionālajā virtuvē. Cūkgaļas stilbs satur daudz saistaudu, kas padara buljonu biezu un garšas bagātu.

Plusi:

  • Bagāts ar želatīnu un taukiem, kas padara želejas gaļas tekstūru blīvu;
  • Bagātīga gaļas garša;
  • Labi sader ar garšvielām (ķiploku, lauru lapu, pipariem).

Mīnusi:

  • Augsts kaloriju saturs tauku satura dēļ;
  • Nepieciešama ilgstoša vārīšana (4-6 stundas), lai gaļa būtu labi atdalītos no kauliem.

Cūkgaļas stilbs ir ideāli piemērots tiem, kas novērtē aukstās gaļas bagātīgo garšu un tradicionālo izpildījumu.

Liellopa stilbs

Foto: pixabay.com

Šī ir gaļa ar kauliem, ko ieskauj daudz saistaudu. Tas ir ideāli piemērots blīvas un garšīgas aukstās gaļas pagatavošanai.

Plusi:

  • Augsts olbaltumvielu saturs;
  • Neitrālāka garša, ko var variēt ar garšvielām un dārzeņiem;
  • Mazāk trekna nekā cūkgaļas želejā gaļa.

Mīnusi:

  • Ilga gatavošana (5-6 stundas);
  • Liellopu gaļa var būt cieta, ja tā nav pagatavota līdz vajadzīgajam līmenim.

Liellopa stilbs ir izvēle tiem, kas vēlas barojošu, bet ne pārāk treknu auksto gaļu.

Aukstā gaļa no liellopu astēm

Šī ir visnoderīgākā iespēja. Astes satur daudz ar kolagēnu bagātu skrimšļu, saišu un saistaudu.

Plusi:

  • Maksimālais želejvielu saturs, kas padara buljonu biezu, nepievienojot želatīnu;
  • Bagāts ar minerālvielām: kalciju, magniju un fosforu;
  • Intensīva gaļas garša.

Mīnusi:

  • Liellopu astes ne visur pārdod;
  • Sagatavošana prasa ilgu laiku (6-8 stundas), jo astes satur blīvus skrimšļus un saites.

Liellopa astes aukstā gaļa patiešām ir viena no veselīgākajām iespējām šim ēdienam. Tas ir ideāli piemērots veselīgu locītavu, kaulu un ādas uzturēšanai.

Ideālas aukstās gaļas noslēpumi

Foto: pixabay.com

Sastāvdaļu kombinācija. Sajauciet dažādus gaļas veidus, piemēram, vistas kājas, cūkgaļas un liellopa stilbus. Tas piešķirs garšas dziļumu un uzlabos tekstūru. Pievienojiet buljonam selerijas sakni, pastinaku vai sīpolu - tie bagātinās garšu un pievienos vitamīnus;

Pareizās garšvielas. Lai iegūtu garšu, pievienojiet lauru lapu, melnos piparus, ķiplokus un burkānus. Lietojiet minimāli sāli, lai ēdiens neuzkrāj ūdeni organismā;

Ilga varīšana. Nesteidzieties - auksto gaļu vāra uz lēnas uguns 5-8 stundas, lai iegūtu maksimāli daudz želējošās vielas;

Tauku noņemšana. Noņemiet taukus no buljona virsmas, lai ēdienam būtu mazāk kaloriju.

Visgaršīgākā un veselīgākā aukstās gaļa ir tā, kas gatavota ar mīlestību un kur apvienotas pareizās sastāvdaļas. Ja meklējat maksimālu labumu, izmēģiniet liellopa astes. Tradicionālai garšai der cūkgaļas stilbs, bet vieglumam vistas stilbiņi, kam pievienotas citas vistas gaļas daļas.