Veselīgākā uzkoda, ko var nopirkt teju katrā veikalā

© Foto: pixabay.com

Veselīgāko produktu sarakstā ir nosaukta "pasaules veselīgākā uzkoda" kā uzturvielām bagāta iespēja, kas ir viegli pieejama jebkurā lielveikalā, "pasaulē veselīgākais auglis" kā vitamīniem un antioksidantiem bagāts "īsts našķis" un pārsteidzoši, ka "pasaulē veselīgākā gaļa", kas uztura ziņā pārspēj dažus augļus un dārzeņus, šajā BBC saraksta top 10 ir arī trīs dažādas zivju sugas.

Kas nāk prātā, kad kāds piemin "veselīgu uzkodu"? Varbūt ābolu? Vai arī kāds no modernajiem riekstu vai granolas batoniņiem, par ko drosmīgi apgalvo, ka tajos ir daudz olbaltumvielu, taču bieži vien tie ir piesātināti ar īpaši apstrādātām sastāvdaļām un pievienotu cukuru?

Jums ir jādomā daudz vienkāršāk, jo katrā lielveikalā ir pazemīga sastāvdaļa, kas ir bagāta ar barības vielām un kam ir vairāki veselības ieguvumi. Faktiski tas ir ierindojies pirmajā vietā 100 barojošāko pārtikas produktu sarakstā, ko varat ēst. Un vēl vairāk, tas nav dārgi.

Foto: pixabay.com

Ierindojot mandeles sarakstā pirmajā vietā, BBC saka, ka tās ir "bagātas ar mononepiesātinātajām taukskābēm" un "veicina sirds un asinsvadu veselību un var palīdzēt diabēta gadījumā", un piešķir pazemīgajam riekstam 97 no 100.

Kāpēc mandeles ir tik labas?

Iespējams, esat dzirdējuši, ka riekstos ir daudz tauku, un tāpēc uzskatījāt, ka tie ir neveselīgi pārtikas produkti, no kuriem jums vajadzētu izvairīties. Bet tas tā nav. Rieksti satur daudz veselīgu tauku, kas var palīdzēt uzturēt veselīgu holesterīna līmeni un palīdzēt samazināt insulta, sirdslēkmes vai demences risku. Šeit varat lasīt vairāk par pasaulē veselīgāko uzturu, kurā ir arī daudz veselīgu tauku.

Turklāt "British Journal of Nutrition" veiktais pētījums atklāja, ka riekstu lietošana veselīga uztura ietvaros aptuveni 55 g dienā samazina svara pieauguma risku.

Tajā arī secināts, ka mandeļu uzturvērtības profils patiesībā palīdz mazināt izsalkumu, tādējādi var palīdzēt cilvēkiem pārvaldīt savu svaru, vienlaikus nodrošinot viņiem nepieciešamo uzturu.

Foto: pixabay.com

Mandelēs ir daudz antioksidantu, olbaltumvielu un šķiedrvielu, kā arī vitamīnu un minerālvielu, tostarp magnija. Tie ir bagāti ar uzturvielām, kas palīdz aizsargāt sirdi, tostarp nepiesātinātās taukskābes, fitosterīnus, magniju, E vitamīnu, varu un mangānu.

Svarīgākais