Zinātnieki izskaidrojuši, kāpēc nekad nevajadzētu sildīt tēju mikroviļņu krāsnī

© Foto: pixabay.com

Ekspertu grupa no Apvienotās Karalistes universitātēm ir izpētījusi tējas uzsildīšanas praksi mikroviļņu krāsnī, raksta dailymail.co.

Marks Miodowniks, Londonas Universitātes koledžas materiālu zinātnes un sabiedrības profesors, mikroviļņu tēju sauc par "šausmīgu" un saka, ka tā ietekmē dzēriena garšu. Vienīgais, kas "sliktāks" par mikroviļņu krāsnī uzkarsētu tēju, ir lidmašīnā pasniegta kafijas tase, saka eksperts.

Galvenais iemesls, kāpēc to nevajadzētu uzsildīt, ir tas, ka tā negaršos.

Foto: pixabay.com

Tikmēr profesors Kriss Buds no Bātas Universitātes Matemātikas zinātņu katedras teica, ka ir pilnīgi pareizi tēju sildīt mikroviļņu krāsnī, jo ūdens ir labs mikroviļņu vadītājs un konvekcijas strāvas tējā nodrošina vienmērīgu siltuma sadali. Tomēr jābūt uzmanīgiem, jo ​​keramikas krūzes var kļūt ļoti karstas.

Lasi arī: Kāpēc kafiju nevajag sildīt mikroviļņu krāsnī

Dzīvesstils

Alumīnija folija ir ērts un daudzpusīgi virtuvē izmantojams rīks - to var izmantot, lai iesaiņotu ēdienu, saglabātu tā siltumu vai izklātu cepešpannas. Tomēr šefpavārs Mohammeds Ince rakstā “Thetakeout.com” pastāstīja par situāciju, kurā folija izmantošana būtu kritiska kļūda.