TEĀTRA AFIŠA novembrim

10.lapa

VIESIZRĀDES

Četru sieviešu stāsti par mīlestību un vientulību

Foto: publicitātes

Svētdien, 10. novembrī, plkst.17.00 Latvijas teātra izrāžu skates ietvaros “Dirty Deal Teatro” telpās Daugavpils teātris skatītājiem Rīgā piedāvā noskatīties aizkustinošu izrādi “Pie klusiem ūdeņiem” - par sievietes dvēseles dzīlēs mutuļojošo.

“Pie klusiem ūdeņiem” ir Regīnas Ezeras stāstu iestudējums Lienas Šmukstes režijā.

Tie ir četru sieviešu stāsti par nomodu un sapņiem, mīlestību un vientulību, kuri, kā atzīmē aktrises, noteikti atbalsosies sieviešu sirdīs, jo katrā no tiem ir liela varbūtība saskatīt arī savas dvēseles atspulgus.

Kāds nopublicēts stāsts uzjunda varonēs atmiņas par notikumiem pie ezera, pie kura klusajiem ūdeņiem viņas visas kopā bija kādreiz devušās. Kāda turp devās, lai izrautos no savas ikdienas, kāda, lai izliktos, ka nekas nav mainījies, cita, lai atkal pabūtu tuvumā cilvēkam, kuru mīl. Katra šajās pāris dienās klusībā izdzīvoja savu neapjausto sāpi, ar kuru tagad ir gatava padalīties.

Publicitātes foto

“Visā krāšņumā atklājas katras raibā un nesaķemmētā iekšējā pasaule, vientulīgi eksistenciālas stīgas par savu vietu dzīvē un nodzīvoto gadu lietderību…

Katra pati par sevi - trāpīgs un vienlaikus skumjš vērtējums par cilvēka vietu pasaulē, kam taču būtu jāturas uz savstarpējas sapratnes un līdzjūtības saitēm,” recenzijā raksta teātra kritiķis Toms Čevers.

Šī ir staigājamā izrāde - skatītāji tiks sadalīti grupās un nāks ciemos pie katras varones, lai uzklausītu viņas stāstu.

Katrai grupai šis stāsts galā veidosies viens, bet viņi piedzīvos to dažādi, jo sāks ar citu skatpunktu.

Publicitātes foto

Regīnas Ezeras stāstu dramatizējumu veidoja Agnese Rutkēviča, izrādes scenogrāfs ir Raimonds Vindulis, kostīmu mākslinieks - Gatis Timofejevs, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs.

Lomās: Inese Ivulāne-Mežale, Agnese Laicāne, Liena Šmukste, Kristīne Veinšteina.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ķirbi var cept vai tvaicēt, vai sautēt uz lēnas uguns zem vāka, lai labāk saglabātu tā derīgās īpašības. Garšvielas īpaši izceļ ķirbja garšu. Desertiem der vaniļa, kardamons, zvaigžņu anīss un kanēlis, bet citiem ēdieniem - Provansas garšaugi, ķiploki, oregano, rozmarīns un timiāns. Ķirbis labi sader ar burkāniem, āboliem, sīpoliem, jaunajiem kartupeļiem un garšaugiem. Ķirbju sula ir veselīgs ēdiens, kas labi uzsūcas organismā, normalizē vielmaiņu un miegu, īpaši bērniem.

Svarīgākais