Pipars cienā draugus ar šokolādi no kafijas biezumiem

© Foto: publicitātes

Virtuves huligāns Pipars sabiedrībā ir pazīstams ar savu eksperimentēšanas dabu. Viņš labprāt rada receptes, kas liek pārsteigumā brīnīties.

Tāda arī ir šī recepte, šokolāde, ko Pipars nosaucis par draugu šokolādi. Un īpaši ir tas, ka šeit slepenā sastāvdaļa ir kafijas biezumi.

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS

200 g tumšā šokolāde 70% 2 ēd.k. rieksti (lazdu rieksti, mandeles, makadāmijas rieksti) 2 ēd.k. kokosa skaidiņas 1 ēd.k. kafijas biezumi 1/2 ēd.k. kakao pulveris (bez cukura)

Foto: publicitātes

PAGATAVOŠANA

1.Šokolādi salauž mazākos gabalos un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Vēl karstai šokolādei piejauc klāt kafijas biezumus un kakao.

2.Uz paplātes izklāj cepamo papīru un uzlej izkausēto šokolādi. Pārkaisa ar riekstiem (riekstus var sasmalcināt) un kokosa skaidiņām. Noliek vēsā vietā sacietēt.

3.Tad salauž mazākos gabalos un pasniedz.

Padoms

Aizvērtā traukā un vēsā vietā var glabāt 1 mēnesi.

Lasi arī: Kabaču vafeles

Dzīvesstils

Visiem ir zināms citāts:“ Aiz katra izcila vīrieša stāv lieliska sieviete ”. Es gan gribu to pārveidot - blakus katram izcilam vīrietim stāv lieliska sieviete. Lai gan saprotu, kāpēc tiek lietots vārds “aiz”, tas nozīmē atbalstu, jo liela daļa izcilu sieviešu darbs tiek veikts fonā, nevis priekšplānā, vai arī liela daļa viņu darbi paliek neredzami. Atbalstīt tradicionāli ir bijusi sieviešu loma.

Svarīgākais