Pipars cienā draugus ar šokolādi no kafijas biezumiem

© Foto: publicitātes

Virtuves huligāns Pipars sabiedrībā ir pazīstams ar savu eksperimentēšanas dabu. Viņš labprāt rada receptes, kas liek pārsteigumā brīnīties.

Tāda arī ir šī recepte, šokolāde, ko Pipars nosaucis par draugu šokolādi. Un īpaši ir tas, ka šeit slepenā sastāvdaļa ir kafijas biezumi.

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS

200 g tumšā šokolāde 70% 2 ēd.k. rieksti (lazdu rieksti, mandeles, makadāmijas rieksti) 2 ēd.k. kokosa skaidiņas 1 ēd.k. kafijas biezumi 1/2 ēd.k. kakao pulveris (bez cukura)

Foto: publicitātes

PAGATAVOŠANA

1.Šokolādi salauž mazākos gabalos un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Vēl karstai šokolādei piejauc klāt kafijas biezumus un kakao.

2.Uz paplātes izklāj cepamo papīru un uzlej izkausēto šokolādi. Pārkaisa ar riekstiem (riekstus var sasmalcināt) un kokosa skaidiņām. Noliek vēsā vietā sacietēt.

3.Tad salauž mazākos gabalos un pasniedz.

Padoms

Aizvērtā traukā un vēsā vietā var glabāt 1 mēnesi.

Lasi arī: Kabaču vafeles

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.