Kā pareizi cept zivis

© Foto: pixabay.com

Zivis ir ne tikai veselīgas, bet arī neticami garšīgas. Vienkārša un pieejama recepte, kas ļaus izbaudīt pannā pagatavotas svaigas zivs garšu.

NEPIECIEŠAMS

500 g zivs fileja (jebkura, pēc garšas)

2 ēd. k. milti

sāls

melnie pipari

2 ēd. k. augu eļļa

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Nomazgā zivs fileju un to nosusina ar papīra dvieli.

2.Atkaulo fileju, zivs fileju apviļā miltos, sālī un piparos.

3.Pannā uzkarsē augu eļļu. Liek zivju filejas un cep uz vidējas uguns 3-4 minūtes no katras puses līdz zeltaini brūnai.

Padomi

  • Lai zivs būtu sulīgāka, to var iepriekš iemarinēt citronu sulā vai sojas mērcē ar garšvielām.
  • Lai garoza būtu kraukšķīgāka, miltiem var pievienot rīvmaizi vai kukurūzas miltus.
  • Pie ceptām zivīm lieliski sader dažādas piedevas: kartupeļi, rīsi, dārzeņi.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.

Svarīgākais