Gardas vistas gaļas vai cūkgaļas karbonādes ar ananasiem var pagatavot gan svētkiem, gan ikdienai. Ne visiem cilvēkiem patīk gaļa un augļi. Bet, ja patīk šī kombinācija, tad šis ēdiens noteikti jāpagatavo.
Vistas karbonādes ar ananāsiem ir sulīgas un ļoti viegli pagatavojamas, turklāt visas sastāvdaļas lieliski papildina cita citu.
SASTĀVDAĻAS
1 kgvistas fileja
400 g konservēti ananāsu gredzeni
200 g siers
3 ēd.k. majonēze
2 ēd.k. saulespuķu eļļa
sāls, pipari pēc garšas
garšvielas pēc garšas
PAGATAVOŠANA
Vistas fileju sagriež plānās šķēlēs. Pārklājiet ar pārtikas plēvi izklapē no abām pusēm. Uzber sāli un piparus gaļu.
Padoms: marinējiet neapstrādātas karbonādes ananasu sīrupā vairākas stundas. Tad gaļa noteikti nebūs sausa.
Lai ananāsu karbonādes būtu sulīgas, no vienas puses apsmērējiet tās ar majonēzi vai skābo krējumu. Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Ananasus sagriež gareniski plānākos gredzenos.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180° C. Cepamo paplāti izklāj ar pergamentu un uzlej eļļu. Ievieto karbonādes ar majonēzi pārklāto pusi uz augšu. Uzliek uz tiem ananasu gredzenus un bagātīgi apkaisa ar rīvētu sieru.
Ja gatavojat cūkgaļas karbonādes ar ananasiem, tad sagrieziet cūkgaļu plānās šķēlītēs un izklapējiet no abām pusēm. Bet nelieciet to uz cepešpannas neapstrādātu, bet vispirms apcepiet gabaliņus pannā 3-4 minūtes no katras puses.
Cūkgaļas vai vistas karbonādes ar ananasiem pagatavojiet cepeškrāsnī 30-35 minūtes, līdz siers izkusis un ir zeltaini brūns.