Ir pierasts gatavot prosas putru ar ķirbi - tā, iespējams, ir vispazīstamākā prosa kombinācija ar dārzeņiem Bet kāpēc gan nepamēģināt ķirbi aizstāt ar kolrābjiem un pievienot košu krāsu, pievienojot karija pulveri?
Var izmantot arī zaļumus - kolrābju lapas, mangoldu, spinātus, lapu kāpostus. Vai pievienot piparus, tas ir gaumes jautājums. Bet ēdiens ar nedaudz garšvielu kļūst daudz košāks.
SASTĀVDAĻAS (4 PORCIJĀM):
1 glāze prosas
2 ēd.k. augu eļļa
1 ēd.k. karija pulveris
1 mazs sīpols
3 ķiploka daiviņas
1 mazs sarkanais čili pipars
1 ¼ tējk. sāls
170 g kolrābju
kolrābju, mangoldu, spinātu vai lapu kāpostu lapas
PAGATAVOŠANA
1.Sagatavojiet drupanu prosas putru no 1 tases prosas un 2 glāzēm ūdens, sāli pēc garšas.
2.Sīpolu sagriež kubiņos, sasmalcina ķiplokus un čili piparus.
3.Sagrieziet kolrābjus 1 cm kubiņos.
4.Zaļās lapas sagriež 1-1,5 cm platās sloksnēs.
5.Pannā uz vidējas uguns uzkarsē augu eļļu un pievieno karija pulveri, maisot, līdz tas eļļā izšķīst.
6.Pievieno sīpolu un sautē 2 - 3 minūtes, līdz tas ir mīksts.
7.Pievieno saspiestu ķiploku un čili piparu. Apkaisa ar sāli un vāra apmēram 1 minūti, līdz ķiploki sāk smaržot.
8.Pievieno sagrieztus kolrābjus un vāra 2 minūtes.
9.Pievieno sasmalcinātas lapas un vāra 2-3 minūtes, līdz tās savīst.
10.Pievieno prosu, samaisa un karsē prosas putru ar kolrābjiem un kariju apmēram 3 minūtes. Noņem no uguns.
11.Nogaršo gatavo ēdienu un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl sāli.