Daudzi no mums marinētu ingveru lieto tikai kā piedevu pie suši, lai arī droši vien ikviens ir dzirdējis par ingvera labajām īpašībām. Ar ko marinēts ingvers atšķiras no citiem ingvera veidiem un vai marinētu ingveru ir ieteicams ēst ikdienā? Skaidro “Livestrong.com”.
Ingvera sakni, kas ir galvenā sastāvdaļa daudzos Āzijas ēdienos, var pagatavot dažādos veidos. Tās spēcīgo un pikanto garšu īpaši izceļ pagatavošanas metode, kad to marinē etiķī un vairāku citu garšvielu šķīdumā. Lai arī nav pētījumu, kas apliecina marinēta ingvera ēšanas paredzamos ieguvumus, taču daudzi ārstniecības augu speciālisti uzskata, ka tas sniedz vairākus ieguvumus veselībai.
Uzturvielu avots
Ingvers, tostarp marinēts ingvers, parasti netiek patērēts lielos daudzumos, padarot tā uzturvērtību minimālu. Viena porcija (skaidrojot vienkāršāk - daži kumosi) nodrošina nedaudz mazāk par 5 procentiem no ikdienas ieteicamās kālija, magnija, vara, mangāna un B6 vitamīna vērtības. Secinājums? Ēst suši (kopā ar marinētu ingveru) ir veselīgi!
Palīgs gremošanai
Ingveru daudzos veidos izmanto, lai mazinātu gremošanas traucējumus, piemēram, gāzes un sliktu dūšu. Ingvera sakne satur antioksidantu iedarbību un pretiekaisuma savienojumus, kas uzlabo kuņģa-zarnu trakta traucējumus, arī nelabumu, piemēram, grūtniecības laikā var mazināt, patērējot jebkāda veida ingveru, tostarp marinētu ingveru.
Garšas paletes attīrīšana
Marinētu ingveru pasniedz kopā ar Āzijas ēdieniem, piemēram, suši, kā garšas paletes attīrīšanas līdzekli. Garšu attīrīšanas līdzeklis iedarbojas, atiestatot garšas kārpiņas, lai novērstu to pārņemšanu vai desensibilizāciju pret izstrādājuma garšu. Apēdot vairākus viena un tā paša ēdiena kumosus, garša kļūst vienmuļa vai mazāk iespaidīga, bet, ēdot marinētu ingveru starp kumosiem vai pirms pārejas uz citu ēdienu, to var novērst.
Citi ieguvumi veselībai
Tiek uzskatīts, ka ingvers pazemina holesterīna līmeni, samazina vēža šūnu veidošanos un samazina iekaisumu ar tādām slimībām kā artrīts.