Kāpēc nedrīkst sildīt atdzisušu kafiju

© Pexels.com

Kafija jau sen ir viens no populārākajiem dzērieniem visā pasaulē. Nereti gadās, ka jūs pagatavojat tasi sava iecienītā dzēriena, bet jums nav laika to izdzert. Vai ir ieteicams uzsildīt kafiju mikroviļņu krāsnī? Skaidro “Unian”.

Pēc vienbalsīga ekspertu vērtējuma, uz jautājumu, vai drīkst sildīt jau gatavu kafiju, atbilde ir negatīva, un tam ir vairāki iemesli.

Pirmkārt, tas padarīs jūsu dzērienu rūgtāku un iznīcinās tā aromātu.

Otrkārt, kafiju nevajadzētu atkārtoti sildīt ķīmiskas reakcijas dēļ, no kuras nevar izvairīties - tas notiks arī bez karsēšanas, bet vienkārši ilgstoši uzglabājot dzērienu krūzē.

Pexels.com

Sastāvā esošā hlorogēnskābe laika gaitā sadalās hinīnskābē un kofeīnskābē - tām abām ir rūgta garša. Hinskābe ir pazīstama daudziem, jo ​​tā ir atbildīga par toniku raksturīgo garšu. Galvenā problēma ir tā, ka karsēšana paātrina šo neizbēgamo ķīmisko procesu.

Vislabākais variants, ja zināt, ka nepagūsiet izdzert krūzīti, kamēr dzēriens tajā vēl ir silts, ir izmantot termosu vai termosa krūzi. Arī tajā skābes sadalīšanās process joprojām notiks, taču tā ietekme nebūs tik pamanāma.

Pexels.com

Eksperti atgādina, ka kafija saprātīgos daudzumos uzlabo garastāvokli, atmiņu un paaugstina koncentrēšanos. Sastāvā esošie antioksidanti pasargās jūsu šūnas no bojājumiem - tas ir ļoti svarīgi, lai novērstu tādas slimības kā diabēts un vēzis.

Kafija ieteicama arī tiem, kas vēro savu svaru, jo paātrina vielmaiņu un var pat palīdzēt nomest liekos kilogramus. Tajā pašā laikā ir vērts atcerēties, ka pārāk daudz kofeīna var izraisīt bezmiegu, nervozitāti un citas veselības problēmas.

Dzīvesstils

Šīs zupas ir ļoti sātīgas un sildošas aukstā laikā. Bet cik tās ir labvēlīgas veselībai un gremošanai? Tradicionālās ziemas zupas bieži var nogādāt slimnīcā, un lūk, kāpēc. Zupas ir virtuves vizītkarte, taču īpaši iecienītas tās ir aukstajā sezonā. Zupas ir sātīgas, sildošas un ziemas maltītei piešķir mājīguma sajūtu.

Svarīgākais