Kāpēc kafiju nevajag sildīt mikroviļņu krāsnī

© Foto: pixabay.com

Var gadīties, ka kafija ir atdzisusi un kļuvusi auksta – taču labāk dzērienu nesildīt mikroviļņu krāsnī. Un tā var gadīties, ka tikko pagatavota kafijas tase pēc dažām stundām auksta un neskarta stāv uz galda.

Vai var vienkārši uzsildīt dzērienu mikroviļņu krāsnī?

Melnai kafijai nepatīk mikroviļņi

Melnu kafiju var droši uzsildīt mikroviļņu krāsnī. Tomēr garša cieš. Kafija, kas iepriekš smaržoja pēc riekstiem un šokolādes, pēc karsēšanas mikroviļņu krāsnī bieži ir tikai rūgta un skāba. Skaistā smarža lielākoties ir pazudusi.

Foto: pixabay.com

Kādreiz bija ierasta prakse gatavot kafiju no rītiem. Tad tā stāvēja uz sildošas pamatnes līdz vakaram. Ikviens, kurš vēlā pēcpusdienā vēlējās baudīt kafiju, parasti dzēra rūgtu dzērienu, raksta bunte.de. Tāda pati garša būs, ja sildīsiet kafiju mikroviļņu krāsnī.

Kafija ar pienu var sabojāties

Foto: pixabay.com

Lietas ir nedaudz citādākas, ja vēlas kafiju ar pienu vai krējumu. Ja šāds dzēriens bez uzraudzības nosēžas krūzē pārāk ilgi, var veidoties bīstami mikrobi, kas sliktākajā gadījumā var izraisīt sliktu dūšu vai sāpes vēderā.

Latte macchiato vai kapučīno cienītājiem vajadzētu veltīt laiku jaunas kafijas pagatavošanai, ja dzēriens ir pārāk ilgi stāvējis aizmirsts.

Kafija ar pienu vai krējumu jāizmet, vēlākais, pēc divām stundām.

Dzīvesstils

Ja jums patīk dzert tēju ar citronu, tad, iespējams, vēlēsieties uzzināt, kā to pareizi pagatavot - lielākā daļa cilvēku pieļauj kļūdu. Uzziniet, kā to darīt pareizi, lai jūs no tējas gūtu maksimālu labumu, saskaņā ar “TCH”.

Svarīgākais