Uztura speciāliste atklāj jaunības noslēpumu

© Pexels.com

Iespējams, viena no slavenajām uztura speciālistēm Anglijā, Nataša Koreta, saka, ka svarīgs jaunības faktors – gan ārējais, gan iekšējais – ir mūsu uzturs. Vai, precīzāk sakot, skābju-sārmu līdzsvars tajā, raksta izdevums “Lady journal”.

Viena no Natālijas slavenākajām klientēm ir Viktorija Bekhema, kura var lepoties ar patiešām jauneklīgu izskatu. Lūk, Natālijas jaunības noslēpumi.

Kolagēns ir olbaltumviela, kas tieši ietekmē ādas stāvokli, un tas, cik aktīvi organisms to ražo, ir atkarīgs no tā, cik efektīvi organisms tiek galā ar iekaisuma procesiem = jo ​​labāk āda saglabās mitrumu, jo mazāk būs grumbu.

Ir zināms, ka kolagēns labi tiek ražots organismos ar nemainīgi pareizu skābju-bāzes līdzsvaru jeb pH līmeni.

Pexels.com

Šī kuņģa-zarnu trakta līdzsvara laba vērtība ir 7,4, tomēr minimālā iespējamā vērtība ir 5,5. Ja šis rādītājs nokrītas zemāk, tas nozīmē, ka organismā ir skāba vide.

Ķermeņa "oksidācijas" sekas ir tumši loki zem acīm, depresija, nemiers, bezmiegs, grumbas, muskuļu sāpes, ķermenis ir klāts ar pūtītēm. Ja jūs to ignorējat un neko nedarot, varat “nopelnīt” ekzēmu vai, vēl ļaunāk, psoriāzi.

Ko darīt, ja domājat, ka jūsu organismā ir paaugstināts skābums?

Pirmais - mainīt ikdienas uzturu.

Lai normalizētu līdzsvaru, ievērojiet šādu proporciju: uz katru 1 kg "skābās" pārtikas jums vajadzētu ēst vismaz divus kilogramus "sārmainas" pārtikas.

Pexels.com

Lūk, galveno sārmaino pārtikas produktu saraksts, kas jāēd vairāk:

citroni, cepamā soda, minerālūdens, kafija, lēcas, laimi, nektarīni, sīpoli, hurma, ananāsi, ķirbju sēklas, jūras aļģes, mandarīni, arbūzi, gandrīz visi dārzeņi, kivi, zirņi, avenes, melnie pipari, rieksti, ķiploki, ingvers, greipfrūti, apelsīni, kāposti un ziedkāposti, baklažāni un vīnogas.

Lūk, skābo pārtikas produktu saraksts, no kuriem jāizvairās:

makaroni, alus, maize, cukurs, liellopu gaļa, kartupeļi, saldējums, balto miltu izstrādājumi, alkohols, piena produkti, rīsi, vistas gaļa, pākšaugi, želatīns, zemesrieksti, pistācijas, cūkgaļa, granātāboli, sieri, melnā tēja, plūmes, tomāti, sviests, baltās zivis, spināti, sviests, eļļa.

unsplash.com

Bet ko darīt, ja jūsu iecienītākie ēdieni ir “skābo” produktu sarakstā?

Mēģiniet tos sajaukt ar pārtikas produktiem no “sārmaino” saraksta. Vai vēlaties gaļu? Ēdiet cūkgaļu un liellopu gaļu nevis ar spageti, bet ar parastajiem salātiem! Vai jums patīk siers? Lieciet to savos salātos! Nevari pretoties alum? Dzeriet to kopā nevis ar pistācijām vai grauzdiņiem, bet gan ar riekstiem, piemēram, Indijas riekstiem!

Dzīvesstils

Dzīves dārdzība satrauc daudzas mājsaimniecības - cilvēki meklē veidus, kā paveikt mājas darbus, vienlaikus samazinot elektrības rēķinus. Mets Eiress, “RDO Kitchens and Appliances” ierīču eksperts, ir dalījies ar saviem labākajiem padomiem, kā saglabāt cenas pēc iespējas zemākas, raksta “Express.co.uk”.