Produkts Nr.1, kas paaugstina asinsspiedienu

© unsplash.com

Reģistrēta dietoloģe Elizabete Šova ir nosaukusi pārtikas produktu Nr. 1, ko vajadzētu ierobežot, ja vēlaties samazināt paaugstināta asinsspiediena risku, raksta “eatwell.com”.

"Lai gan augsts asinsspiediens ir ļoti izplatīts mūsdienu sabiedrībā, ir pasākumi, ko varat veikt, lai to novērstu. Viens no visspēcīgākajiem, efektīgākajiem un arī vienkāršākajiem ir jūsu diēta. Lai gan ir daudzi pārtikas produkti, kas var pasargāt no augsta asinsspiediena, ir arī tādi, kas to var izraisīt," viņa skaidro.

Viņa atgādina par pētījumu, kas pierādīja, ka viens no galvenajiem augsta asinsspiediena vaininiekiem ir apstrādātas gaļas delikateses - pēc pētnieku domām, apēdot tikai 17 gramus apstrādātas gaļas dienā, var ievērojami palielināties hipertensijas risks.

Tiek skaidrots, ka apstrādāti gaļas produkti ir kaitīgi, jo satur daudz nātrija, maz šķiedrvielu, toties satur konservantus, kas paaugstina asinsspiedienu.

unsplash.com

Pēc dietoloģes domām, lai asinsspiediens būtu veselīgs, savā ikdienas uzturā ieteicams iekļaut vairāk šo pārtikas produktu.

Augļi

Augļi ir bagāti ar kāliju, kas ir galvenā uzturviela veselīgam asinsspiedienam.

Dārzeņi

Tāpat kā augļi, dārzeņi ir bagāti ar kāliju, un tie ir viens no labākajiem šķiedrvielu avotiem.

Piena produkti ar zemu tauku saturu un piena alternatīvas

Vēl viens produkts, kas bagāts ar kāliju un kalciju, kas regulē asinsspiedienu.

Veseli graudaugi

Papildus uztura šķiedrām, veseli graudaugi satur magniju, kas arī atbalsta veselīgu asinsspiedienu.

Treknas zivis

Bagāts ar omega-3 taukskābēm, kuras, kā pierādīts, pazemina asinsspiedienu.

Elizabete Šova arī stingri iesaka neaizmirst par ūdeni - uzturot veselīgu un pietiekošu hidratāciju, asins tilpums ir stabils un palīdz nierēm izvadīt lieko nātriju, skaidro dietoloģe.

Dzīvesstils

Daudzi cilvēki, gatavojot olas, tās pārsit nepareizi, saplēšot čaumalas smalkās druskās, kas var izraisīt olas izlīšanu, čaumalu iekrišanu olā un tās baltuma un dzeltenuma sajaukšanos. Kā pareizi pārsist jēlu olu, stāsta šefpavārs Dens Souza kopā ar izdevumu “Parade”.

Svarīgākais