Veikalu plauktos ir ļoti plaša kečupu izvēle, tomēr daudz gardāku un veselīgāku kečupu iespējams pagatavot pašam mājās.
Sastāvdaļas:
1 tējkarote brūnā cukura
100 ml verdoša ūdens
neliels sīpols
200 grami tomātu pastas
ceturtdaļas tējkarote sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles
vīna etiķis
Pagatavošana
Nomizo un pārgriež uz pusēm sīpolu
Bļodā ieber vienu tējkaroti brūnā cukura, tam uzlej verdošu ūdeni, samaisa, tad pievieno pusi no sīpola. Visu sablenderē.
Citā bļodā ieliek 200 gramus tomātu pastas, pievieno sāli, piparus, citas garšvielas pēc savas gaumes, kā arī trīs tējkarotes vīna etiķa. Pievieno otras bļodiņas saturu. Visu samaisa.
Video instrukcija (angļu valodā) : https://www.youtube.com/watch?t=82&v=_HIs98cwcjw
Avots: takprosto.cc