2.lapa
Cepetis “Zevs” jeb vista zaļumu un mārrutku marinādē
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pildījuma masa.
Sakapā seleriju un pētersīļus, sadauza ķiploku, sakapā sīpolus, un sagriež čili lielos gabalos. Visu samaisa kopā ar mārrutkiem, eļļu, vīna etiķi, cukura sīrupu, seleriju sulu. Sagatavoto masu pilda cepetī un ap cepeti. Cepeti liek ledusskapī uz 2 - 5 h iemarinēties.
Cepšana.
Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās. Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai.