Ziemassvētki ir cepešu laiks - izmēģini 4 gardas receptes

2.lapa

Cepetis “Zevs” jeb vista zaļumu un mārrutku marinādē

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

  1. 1 vesela vista
  2. 3 selerijas kāti
  3. 2 buntītes pētersīļu
  4. 1 ķiploks
  5. 1 čili pipars
  6. 2 sīpoli
  7. 3 ēdamkarotes mārrutki
  8. 60 ml medus
  9. 80 ml eļļas
  10. 80 ml selerijas sulas
  11. 50 ml vīna etiķa
  12. zaļie pipari un sāls pēc garšas

Pagatavošana

Pildījuma masa.

Sakapā seleriju un pētersīļus, sadauza ķiploku, sakapā sīpolus, un sagriež čili lielos gabalos. Visu samaisa kopā ar mārrutkiem, eļļu, vīna etiķi, cukura sīrupu, seleriju sulu. Sagatavoto masu pilda cepetī un ap cepeti. Cepeti liek ledusskapī uz 2 - 5 h iemarinēties.

Cepšana.

Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās. Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Izklaide

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) ir saņēmusi apliecinājumu no Patentu valdes par apbalvojuma GAMMA preču zīmes reģistrāciju. Preču zīmes īpašnieks ir biedrība, kura ir izpildītāju un fonogrammu producentu dibināta bezpeļņas organizācija, un Latvijā veic pašmāju un ārvalstu tiesību īpašnieku mantisko tiesību kolektīvo pārvaldījumu.

Svarīgākais