Rīgā, Ģertrūdes ielā 9, durvis vērusi jauna kafejnīca - mafinu ceptuve un tirgotava "Muffins and More".
Šī ir pirmā specializētā mafinu tirgotava Rīgā, kur produkcijas tapšanā izmantotas Eiropā un Amerikā iecienītas mafinu receptes un galvenokārt Latvijā audzētas izejvielas.
"Pastāv viedoklis, ka mafini un keksi ir viens un tas pats, taču tas ir mīts. Mafini ir Latvijā iecienīto keksu un groziņkūku līdzinieki, taču atšķiras to pagatavošanas tehnoloģija, ingredienti un galaprodukta konsistence, stāsta "Muffins and More" līdzīpašnieks un ražošanas vadītājs Džeks Hansens (Jack Hansen). "Mafini ir maigāki, ar augļu, ogu vai krēmveida pildījumu, tādēļ tie ir atšķirīgi no jau ierastajiem keksiņiem, smalkmaizītēm vai citiem konditorejas izstrādājumiem," skaidro Dž. Hansens un piebilst, ka nodēvēt mafinu par keksu būtu tas pats, kas nosaukt ābolus par apelsīniem un otrādi.
"Muffins and More" īpašnieki ir Latvijā dzīvojoša ģimene ar saknēm Latvijā un Dānijā. Ģimenes lauku saimniecībā "Dambīšii" Limbažu novadā tiek audzēta arī daļa mafinu pagatavošanai nepieciešamo izejvielu, - tostarp, augļi un ogas. Nākamgad iecerēts paplašināt ekoloģiski audzētās produkcijas klāstu, kā arī vasaras un rudens sezonā piedāvāt "Muffins and More" apmeklētājiem pašu saimniecībā audzētas zāļu tējas un svaigas ogas. "Muffins and More" ceptuves jaudas nodrošina arī korporatīvo un privāto pasākumu apkalpošanu.
Patlaban "Muffins and More" piedāvājumā ir vairāk nekā 10 dažādu veidu mafini, tostarp - klasiskie, ābolu, melleņu, ar šokolādes, karameļu un vaniļas krēma pildījumu, kā arī lielizmēra mafini, kas piemēroti baudīšanai kopā ar draugiem vai kolēģiem. Apmeklētājiem pieejamas arī vieglas pusdienas, kā arī bezmaksas piekļuve internetam ar Wi-Fi. "Muffins and More" īpaši gaidītas ir arī ģimenes un apmeklētāji ar bērniem - mazo apmeklētāju ērtībām sarūpēts paaugstināts krēsliņš un nodrošināta palīdzība iekļūšanai "Muffins and More" telpās ar bērnu ratiņiem.