Gardēžiem

26.dec 2018
Iedvesmojiet savus Ziemassvētku ballītes viesus ar vieglu, bet ļoti garšīgu un bagātīgu balto karstvīnu. Pasniedziet ar piparkūku grissini un pikantajām Ziemassvētku mandelēm.
26.dec 2018
Katrai namamātei ir savi mazie noslēpumi, kā izcept pašas garšīgākās, pašas mīļākās un pašas kraukšķīgākās piparkūkas. Kāds mīklai pievieno medu, kāds - šokolādi vai rozīnes. Portāls lifehacks.lv šoreiz piedāvā ļoti vienkāršu, taču burvīgu veidu kā katru piparkūku padarīt par sava veida mākslasdarbu.
24.dec 2018
Lai tradicionālos svētku ēdienus papildinātu ar jaunām receptēm, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina izmēģināt divus ēdienus, kas ne tikai labi garšos, bet arī vizuāli rotās jūsu svētku galdu.
23.dec 2018
Svētku laikā nevar iztikt bez svaigi ceptu pīrāgu smaržas un bagātīgi klātiem galdiem. Taču reizēm, it īpaši ilgajā brīvdienu maratonā, sanāk aizmirst par veselīgu uzturu, kas ir īpaši svarīgs tieši cilvēkiem ar cukura diabētu. Tāpēc uztura speciāliste Liene Sondore un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas diabēta aprūpes māsa Jana Jaņeviča ir sagatavojušas padomus, kas palīdzēs svētku laiku aizvadīt priecīgi un veselīgi.
21.dec 2018
Baltās sniega kupenas un mīnusi tā vien sauc pēc kārtīgas sasildīšanās – un kāpēc gan nepalutināt sevi un mīļos ar gardiem karstajiem dzērieniem? Skyline Bar bārmeņi Elvis Mass un Linards Grundmanis piedāvā divas aromātiskas un sildošas karsto dzērienu receptes, kas atgādinās, cik brīnišķīgs var būt arī šis aukstais ziemas laiks!
21.dec 2018
Saimnieku gatavots cepetis daudzās ģimenēs ir Ziemassvētku galda simbols un tā neatņemama sastāvdaļa. Taču, lai to pagatavotu patiešām meistarīgi un cepetis ne tikai labi izskatītos, bet arī garšotu pasakaini, ir jāzina ne mazums knifiņu. Iepazīsties ar Normunda Baranovska padomiem, kas palīdzēs pagatavot izcilu cepeti, ko ar lepnumu varēsi celt galdā.
20.dec 2018
“Forevers” sadarbībā ar pētījuma kompāniju “Norstat Latvija” veiktajā aptaujā par Ziemassvētku tradīcijām noskaidrojis, ka, plānojot svētku maltīti, iedzīvotāji vadās pēc ticējuma, lai uz galda ir 9 ēdieni, kas nozīmē, ka nākamais gads būtu pārticis un bagāts. Aptaujas dalībnieki kā TOP 3 Ziemassvētku ēdienus ir atzinuši svētku rasolu, speķa pīrādziņus, pelēkos zirņus.
15.dec 2018
Šokolāde ir patiesi unikāls konditorejas izstrādājums, kas radīts no kakao. Tās veidošana ir skrupulozs un ļoti akurāts darbs, sākot no kakao pupiņu novākšanas, fermentācijas un žāvēšanas, pārstrādes kakao masā, pulverī un sviestā, no šokolādes masas sagatavošanas līdz pat nonākšanai veikala plauktā. Šokolādes konfektes ir viens no sarežģītākajiem šokolādes produktiem gatavošanas ziņā, jo prasa ne tikai ļoti augstu precizitāti visos ražošanas procesos, bet arī dažādo sastāvdaļu saderību.
14.dec 2018
Tradīcijas Latvijā paredz celt Ziemassvētku galdā vismaz deviņus ēdienus, tad nākamais gads būšot bagāts un pārticis. Lai svētkos baudītu ne tikai bagātīgu un gardu, bet arī veselīgu maltīti, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība atsaucās “Putnu fabrika Ķekava” izaicinājumam pagatavot veselīgus Ziemassvētku cepešus. Garšu meistara Arvja Zēmaņa vadībā, apvienojot labu garšu un veselīgumu, basketbolisti pārsteidza gan sevi, gan savus komandas biedrus, pagatavojot četrus vistas cepešus: ābolu un medus, zaļumu un mārrutku, apelsīnu, kā arī neparastajā - ogu un piparmētru marinādē.
13.dec 2018
Tad, kad dodamies ceļojumā ārpus Latvijas robežām, ļaujamies gan laiskai atpūtai, gan vienlaikus vēlamies iepazīt konkrētās valsts kultūras šķautnes, tostarp nobaudīt nacionālos ēdienus, iepazīt viņu ēdienu garšas buķeti. Ziema gan nav tā aktīvākā ceļojumu sezona, tāpēc laba alternatīva ir Rīgas Centrāltirgus apmeklējums, jo arī tas var izvērsties par nelielu ceļojumu cittautu ēdienu garšu pasaulē.
12.dec 2018
Runājot par atpūtas kompleksu Rožmalas, kā galvenā vērtība jāuzsver tā latviskums it visā – interjerā, kas piepildīts ar gaismu, telpaugiem, koka detaļām, restorānā ar latviskās tradīcijās gatavotiem ēdieniem, savā ziņā ekskluzīvās naktsmītnēs, āra teritorijā, kurā lielāko akcentu dod 150 gadu senās Ribbes dzirnavas.
11.dec 2018
Jaunajā gadā vairāk nekā trešdaļa jeb 38% iedzīvotāju apņemas sekot līdzi uzturam un veltīt vairāk laika saviem vaļaspriekiem (31%), tā liecina “Fissman” veiktā aptauja.
8.dec 2018
Ziemassvētku gardās klasikas recepti piedāvā gardezi.lv.
8.dec 2018
Par veģetāriešiem sevi uzskata 5% Latvijas iedzīvotāju, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.
4.dec 2018
Pārtikas tehnoloģiju fakultātes zinātnieki no brētliņām ir radījuši inovatīvu produktu, kas solās kļūt par būtisku ieguldījumu Latvija ekonomikas attīstībā.
30.nov 2018
Ja pirms bagātīgajām gada nogales maltītēm gribas kaut ko pieticīgāku, tad laba izvēle ir lēcas. Par lēcām bieži ieinteresējas tie, kuri ceļojumos iepazinuši citu tautu virtuvi. Pēc tam brīnās: kā gan es šo lielisko, tik universālo produktu nepamanīju agrāk?
28.nov 2018
Tuvojoties svētku sezonai, restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vienkāršu un ātri pagatavojamu saldo ēdienu ar mūsu tradicionālo rupjmaizi.
25.nov 2018
Tēja ir viens no biežāk lietotajiem siltajiem dzērieniem Latvijā - ik dienas iedzīvotāji izdzer vidēji divas krūzītes šī dzēriena, taču ziemā tējas patēriņš ievērojami pieaug. Lai arī tējai ir neskaitāmi veidi, Latvijas iedzīvotāji par visiecienītāko atzinuši klasisko melno tēju, liecina “Lipton” pieejamie dati. Pārsvarā iedzīvotāji dzer tēju dienas vidū, lai ieturētu pauzi darba laikā, vai vakarā, lai atslābinātos un sasildītos.
24.nov 2018
23. novembrī Portugāles pilsētā Koimbrā notikušajā Starptautiskā pasākumu un klātienes komunikācijas festivāla "Best Event Awards World" apbalvošanas ceremonijā šā gada janvārī Vecrīgā notikušais ielu ēdienu festivāls "Riga Street Food" atzīts par trešo labāko publisko pasākumu pasaulē.
23.nov 2018
100 gados ne tikai mainījusies Latvija, bet arī valstī pieejamie produkti, receptes, ēšanas kultūra. Pēc a/s Santa Maria vērojumiem, aizvadītajos gados kopš Latvijas neatkarības atgūšanas šis process noticis īpaši strauji, jo to veicinājusi brīvā ekonomika, jaunās iespējas ceļot, gūt studiju un darba pieredzi ārzemēs, turienes ģimenēs un restorānos, kā arī redzēt, kā ēdienus gatavo visdažādāko pasaules valstu pārstāvji, kuri dzīvo pie mums.
16.nov 2018
Brīdis, kad sievietei piedzimst bērns un viņa to pirmo reizi pieliek pie krūts, ir ļoti īpašs notikums gan mātei, gan bērnam. Mātes piens pēc savas bioloģiskās vērtības ir unikāls, jo tā sastāvs spēj pielāgoties mazuļa vecumam un zīdīšanas stadijai. Tomēr mātes piena sastāvu spēj ietekmēt arī uzturs, tāpēc jaunajai māmiņai jāpievērš uzmanību tam, vai ēdienreizēs tiek uzņemtas visas nepieciešamās uzturvielas.
9.nov 2018
Senos laikos mūsu senči Mārtiņam ziedojuši melnu gaili un vistu. Ap Mārtiņiem bijis arī laiks, kad jākauj lopi un mājputni, jāgatavo gaļas krājumi ziemai, vakaros jāmin mīklas, pirmoreiz ķekatās jeb mārtiņbērnos jāiet un daudz kas vēl cits jādara, bet šajā ēdieniem veltītajā lappusē – jā, par to vistu.