Gardēžiem

24.feb 2019
Ar ieteikumiem, kā veiksmīgi iesaistīt ģimeni kopīgā maltītes pagatavošanā un baudīšanā, plānojot laiku un veicinot kopā būšanu, dalās gardēde, kulinārijas blogere un divu bērnu mamma Signe Meirāne.
21.feb 2019
Jau divas nedēļas Rīgā darbojas unikāla atpūtas vieta, kur svinēt dzīvi un gardi paēst – savas durvis vēris Baltijā pirmais iekštelpu Centrālais gastrotirgus, kas mājvietu radis Rīgas Centrāltirgū. Un piekrišana tam ir!
18.feb 2019
Rīgas centrā apmeklētājiem durvis vaļā vēris unikāls kafejnīcas koncepts, kas zem viena zīmola “The Hub Cafe” apvieno tradicionālo havajiešu virtuvi ar vienīgo velo-studiju Baltijā, kas piedāvā braucienus ar Zwift velosimulatoriem.
18.feb 2019
Sezama sēklas ir ierasts izmantot kā piedevu ēdieniem, arī maltīšu vizuālai izdaiļošanai, no tām tiek gatavota eļļa un pat piens. Sēklu uzturvērtība ir ļoti noderīga cilvēka organismam – par to šaubu nav ne tiem, kas iesaka no šīm sēklām gatavotus produktus lietot gan uzturā, gan kosmetoloģijā. Tomēr ne visi zina, ka sezama sēklas var izmantot arī svara regulēšanai.
14.feb 2019
Sena paruna vēsta, ka vīrieša mīlestība iet caur vēderu, tāpēc, lai, svinot Valentīndienu, izdotos pārsteigt mīļoto ar sātīgu un garšīgu mājās gatavotu maltīti, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas receptes Mīlestības svētku svinētājiem. Lai arī receptes izstrādātas, domājot par to, kā svētkos īpaši iepriecināt stiprā dzimuma pārstāvjus, gardos ēdienus noteikti novērtēs arī dāmas!
photo_camera
13.feb 2019
Līdz ar Gastronomijas paviljona renovāciju un Gastro tirgus atklāšanu Rīgas Centrāltirgus nav zaudējis savu šarmu, drīzāk ieguvis jaunu – hipsterīgu vaibstu. Kopš oficiālās atklāšanas aizvadītajā sestdienā šo jaunā koncepta ēdināšanas vietu apmeklējuši tūkstošiem rīdzinieku un pilsētas viesu, apmeklētāju straumei nenorimstot līdz vēlam vakaram.
11.feb 2019
Garšīgas lietas, veicot nelielas izmaiņas, var padarīt par veselīgām, bet nezaudējot to labo garšu, iesaka "Rimi Gardēži".
9.feb 2019
Lai arī viskijs ir viens no pasaulē senākajām alkoholiskajiem dzērieniem, Latvijā tas tikai pamazām sāk iekarot sevis cienīgu vietu, tāpēc mūsu sabiedrībā vēl arvien valda daudz mītu par šo dzērienu. "AlkOutlet" atspēko piecus populārus mītus par skotu "dzīvības ūdeni"- viskiju!
25.jan 2019
Kūka nav ikdienas ēdiens, bet, kad uzaicināti ciemiņi vai arī «jāuzstājas» darbavietā, plaucētā mīkla ir laba izvēle, jo no tās var pagatavot saldus un sāļus dažāda lieluma un formas gardumus.
23.jan 2019
Rīgas Centrāltirgus jaunatklātajā Gastronomijas paviljonā ļaužu straumes nerimst visas dienas garumā. Un tas nav pārsteidzoši, jo paviljonā ļoti plašā klāstā pieejama ikdienā ļoti bieži lietota pārtika – piena produkti un maize.
18.jan 2019
Ķiploks ir produkts, kas bieži saistās ar gripas laiku. Šajā sīpolaugā dabai ir izdevies cieši savīt tīkamo un netīkamo – garšu un specifisko aromātu, kas daļai cilvēku šķiet nepieņemams. Bet par apkārtējo reakciju var neraizēties, ja priekšā brīvdienas, kad uz atbildīgiem pasākumiem nav jāiet.
17.jan 2019
Mode jau tāpēc ir mode, ka tā nāk un iet, taču ir tendences, kas noturas apritē ilgāku laiku un kāda reizēm pat saglabājas un kļūst par klasiku. Tā tas notiek arī veselīga dzīvesveida jomā. Dažas lietas jau sasniegušas arī mūs un saņēmušas arī saprātīgus uztura speciālistu komentārus, citas vēl nav tik labi pazīstamas, un nevar zināt, vai tās šeit iekaros popularitāti.
11.jan 2019
Žāvēti augļi piestāv ziemai. Vienlīdz labi tie noder aizņemtajiem un garlaikotajiem, fiziski aktīvajiem un dīvānā zvilnētājiem, pavārmākslas meistariem un tiem, kurus virtuvē labāk neielaist.
10.jan 2019
Tiem, kuri vēlas atbrīvoties no lielā svara, jāiemācās pareizi uztvert, kad ķermenis signalizē par izsalkumu, taču tas nav viegli, jo cilvēkam piemīt instinktīvas bailes no izsalkuma, norāda Prevention.
9.jan 2019
Nereti pēc Ziemassvētkiem pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko ar tām iesākt? Iedvesmojot jauniem garšas izaicinājumiem, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā pagatavot aktuālās Cake pops jeb kūciņas uz kociņa - viegli pagatavojamu gardumu, kas ideāli piemērots gan ikdienai, gan svētku ballītēm.
4.jan 2019
Pēc svētkos baudītajiem lašiem, nēģiem un pildītām karpām jāmeklē kāda pieticīgāka zivtele – tad jau reņģe? Tie, kuriem reņģes garšo, pret šādu jautājuma nostādni krasi iebilst. Viņi arī svētku galdā ceļ izsmalcinātas reņģu uzkodas, un, iespējams, tām ir pat lielāka piekrišana nekā dārgajām zivīm.
3.jan 2019
Gada izskaņā iedzīvotāji vairāk domājuši par tik ļoti svarīgo ūdens patēriņu - gāzētā un negāzētā ūdens pieprasījums palielinājies par attiecīgi 46% un 33%, salīdzinot ar 2017. gadu. Pārliecinoši pārdošanas līderi tomēr ir bijuši mandarīni, kā arī neiztrūkstoša svētku sastāvdaļa – majonēze, liecina “Maxima Latvija” pārdošanas dati.
31.dec 2018
AlkOutlet aicina izmēģināt divas kokteiļu receptes, kas ne tikai iepriecinās viesus svētkos, bet arī lieliski derēs nesteidzīgai mājas dzīves baudīšanai. 
30.dec 2018
Gadu mijas maltīte ir viena no skaistākajām ģimenes kopā būšanas tradīcijām, kas namamātei prasa īpašu meistarību un izdomu. Lūk, dažas iedvesmojošas idejas.
29.dec 2018
Brīnišķīgi amerikāņu cepumi ar lazdu riekstiem, asu kanēli un kraukšķīgu tumšo niedru cukuru.
29.dec 2018
Rīga, 29.dec., LETA. Gandrīz ceturtdaļai jeb 23% Latvijas iedzīvotāju kādreiz dzīvē bijusi Jaungada apņemšanās ēst veselīgāk, liecina socioloģisko pētījumu uzņēmuma SKDS veiktās aptaujas dati.
29.dec 2018
Nākamā gada janvārī Vecrīgā trešo gadu notiks ielu ēdiena festivāls jeb "Riga Street food festival", kurā četrpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri apmeklētājiem piedāvās dažādus ēdienus, ziņo Rīgas tūrisma attīstības biroja pārstāve Anna Blaua.