Gardēžiem

10.dec 2023
Puse Latvijas iedzīvotāju visās vecuma grupās siltu ēdienu ēd vairākas reizes dienā, vēl 41% to dara reizi dienā un tikai 2% sacījuši, ka siltu ēdienu ēd retāk kā gribētos, noskaidrots "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktajā aptaujā.
6.dec 2023
Pasaulē populārākais restorānu ceļvedis "Michelin Guide" nākamgad varētu piešķirt pirmās zvaigznes restorāniem Lietuvā, trešdien paziņoja Lietuvas ekonomikas un inovāciju ministre Aušrine Armonaite.
28.okt 2023
Laikā no 10.novembra līdz 20.novembrim notiks Valmieras restorānu nedēļa, kurā piedalīsies vairāki pilsētas restorāni sadarbībā ar Valmieras novada saimniecībām, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.
4.aug 2023
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūru realizējusi projektu, kura rezultātā tapis Rīgas gastronomijas ceļvedis, kas publicēts ietekmīgā uz Skandināvijas tirgu orientētā gastronomijas emuārā.
8.jūl 2023
Taujāti par gatavību eksperimentēt ar jaunām garšām, 63% alus baudītāju norāda, ka dara to reti, 19% atzīst, ka bieži izvēlas jaunas garšas, bet 18% norāda, ka izvēlas tikai labi pazīstamus zīmolus un garšas, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktā aptauja.
9.apr 2023
Restorānu industrijā valdošā sīvā konkurence un mūžīgā sacensība par to, kurš iegūs kāroto "Michelin" zvaigzni, liek šefpavāriem radīt arvien neparastākus ēdienus, pievienojot tiem retas un grūti iegūstamas sastāvdaļas, vēsta kanāls "National Geographic".
18.mar 2023
Restorānu nedēļas, kurās tie kļūst pieejamāki lielākai sabiedrības daļai, notiek vairākkārt un ne tikai Rīgā. TV3 raidījums “900 sekundes” skaidroja, vai Latvijas iedzīvotāji izmanto iespēju apmeklēt restorānus.
16.okt 2022
Maize ir viens no pirmajiem pasaulē pagatavotiem pārtikas produktiem, jo tiek uzskatīts, ka pirmo reizi to izcepa jau pirms 30 000 gadiem. Kopš tā laika cilvēces apetīte ir tikai augusi un galu galā padarījusi mūs par tiem, kas mēs esam šobrīd.
16.jūl 2022
Beidzot sākusies īsta sēņu sezona. Pēc bagātīgajiem lietiem arī gailenes izskatās pēc sēnēm, nevis kaltētām strēmelītēm. Ja ar gailenēm izdodas pielasīt veselu spaini, tad jārēķinās, ka to notīrīšanai arī vajadzēs tērēt laiku, knibinoties ap katru sēni. Sarmīte Pīka jau pērn dalījās ar izcilu padomu, kā vienkārši un ērti notīrīt gailenes.
17.apr 2022
"HelloFresh" darbinieki atklājuši labāko veidu, kā pagatavot perfekti mīkstas vārītas olas, ziņo "Daily Star".
27.dec 2021
Katliņā ieliet kādu gatavu ziemas vīna maisījumu, kas veikalu plauktos cēli gozējas jau pāris mēnešus, taču, ja arī alkohola jomā neesi pusfabrikātu cienītājs, droši pagatavo karstvīnu pats - zemo cenu dzērienu un vīnu veikals “AlkOutlet” sniedz padomus, kā to izdarīt!
12.nov 2021
Dabas aizsardzības pārvalde veic apmeklētāju uzskaiti 35 dabas tūrisma objektos un maršrutos visos Latvijas reģionos.
10.okt 2021
Pēc senas pavārgrāmatas receptes Kandavas amatniecības centrā ikvienam pagatavos smaržīgu ozolzīļu kafiju. Šogad raža ir tik laba, ka centram jāsauc palīgspēki zīļu lobīšanā, vēsta TV3 raidījums ”900 sekundes”.
5.sep 2021
Tieši ar tik bargu sodu jārēķinās tiem, kuri dodas sēņot uz Ādažu poligona mežu. Ik gadu bruņotie spēki atgādina – sēņot militārā objekta teritorijā ir stingri aizliegts, vēsta LTV Ziņu dienesta korespondentes Judītes Čunkas sižets LTV raidījumā "Panorāma".
15.aug 2021
Par labāko dzērienu mūsu ķermenim tiek uzskatīts tīrs ūdens, taču daļa cilvēku apgalvo, ka viņiem negaršo un nepatīk dzert ūdeni tā vienveidīgās garšas dēļ. Taču pastāv neskaitāmi veidi, kā sevi "apmānīt" un uzņemt optimālu ūdens devu.
14.aug 2021
Klasisks maltās gaļas, rīsu un maigas, sautētas paprikas apvienojums izdodas ļoti garšīgi.
14.aug 2021
Salds, tomēr veselīgāks par konfektēm un dod enerģiju - šis brīnumainais produkts ir enerģijas batoniņš, garda uzkoda no graudaugiem, riekstiem, augļiem vai ogām, ar ko remdēt izsalkumu un atjaunot enerģijas rezerves. Ar ko šādi batoniņi atšķiras no citiem saldumiem un kas nosaka to uzmundrinošo raksturu, stāsta uztura speciāliste Lizete Puga.
12.aug 2021
Sēņošanas sezonu visbiežāk atklājam tieši ar gailenēm. Tās ir viegli pamanāmas, viegli tīrāmas un viegli gatavojamas. Mazsvarīgi nav arī tas, ka gailenes ir grūti sajaukt ar citām sēnēm, tāpēc tās droši var vākt pat nepieredzējuši sēņotāji un bērni, bez savas gaileņu saujas nepaliks arī cilvēki ar slikti trenētu «sēņu redzi». Ievērojot tradīciju, pirmās gailenītes latvietis parasti liek sēņu mērcē ar speķi un sīpoliem. Bet jācer, ka sekos arī otrās, trešās un turpmākās gailenes, varēs izmēģināt dažādas jaunas receptes un vēl sagatavot krājumus ziemai.
8.aug 2021
Līdz pat vēlam rudenim mežs ir pilns ar gardām veltēm, un skaistajos vakaros var nodoties eksperimentiem – meklējot jaunas garšas un veidus savvaļā augušo ogu un sēņu baudīšanai. Lieliski tās garšos pagatavotas uz dzīvas uguns, turklāt šāds vakariņu gatavošanas veids, ārā un iesaistot visu ģimeni, maltītei un vasarai kopumā piešķirs īpašu noskaņu. Šefpavārs Normunds Baranovskis un Rimi Bērniem eksperti Lība un Klāvs Smildziņi dalās idejās, kā meža veltes gardi pagatavot uz atklātas uguns.
6.aug 2021
Kad ārā ir saulains un burvīgs laiks, un rit straujš ikdienas ritms, nekas nevar būt labāks par sulīgu, ātri pagatavojamu un vieglu maltīti, kas piepildīs vēderus un vienlaikus atspirdzinās. Šefpavārs Raimonds Zommers šajā vasaras nedēļas nogalē aicina baudīt arbūzu citādāk – pavisam jaunā kombinācijā - kopā ar brinzas sieru, svaigu baziliku un balzametiķa krēmu.
28.jūl 2021
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt divu netradicionālu, sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes.
4.jūl 2021
Šī marinādes recepte noderēs visdažādāko dārzeņu marinēšanai.