Gardēžiem

3.jūl 2021
Šogad rudenī veikalu plauktos parādīsies grāmata "Baltic Chefs", kurā būs apkopotas 180 recepšu no 90 pazīstamiem Lietuvas, Latvijas un Igaunijas šefpavāriem, aģentūrai LETA pavēstīja projekta "Baltic Chefs" pārstāvji.
24.jun 2021
Latvijā nepilnai pusei jeb 42% sabiedrības galvenais kritērijs Jāņu alus izvēlē ir garša.
22.jun 2021
Jāņu laikā augiem tiek piedēvēts teju maģisks spēks, solot, ka tie glabās mūžīgās jaunības, auglības un veselības noslēpumus, tāpēc Jāņu laikā augus izmanto gandrīz visur!
22.jun 2021
Kādus ēdienus un dzērienus celt Līgo galdā? Ar ko pārsteigt ciemiņus? Kā nākamajā dienā izvairīties no sliktas pašsajūtas? Šie ir tikai daži no jautājumiem, ar ko pirms Līgo svinībām saskaras teju ikviens. Tādēļ, lai gada maģiskākos svētkus sagaidītu ar veselīgiem un gardiem ēdieniem un nākamajā dienā izvairītos no sliktas pašsajūtas, padomos dalās uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Zanda Ozoliņa.
21.jun 2021
Siera ēšana, vainagu pīšana un Jāņu zāļu dekori, alus baudīšana un Līgo dziesmas - šīs ir vispopulārākās tradīcijas saulgriežu svinēšanā.
21.jun 2021
Plānojot pārtikas produktu pirkumus Līgo svētkiem, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina uzmanību pievērst pārtikas produktu derīguma termiņam un iegādāties tikai tādus produktus un tādā daudzumā, cik var paspēt izlietot derīguma termiņa ietvaros.
21.jun 2021
Vasaras saulgrieži ir laiks, kad svētku galdā tiek celti tradicionālie Līgo svētku gardumi - dažādi sieri un alus. Līdztekus jau gadu laikā iemīļotiem produktiem, jaunākie "Maxima" dati rāda pieaugošu tendenci jaunu garšu izzināšanā - arvien populārāks kļūst craft alus, alus ar dažādām garšām, kā arī bezalkoholiskais alus, savukārt sieru vidū ir vērojama lielāka interese pēc dažādām pasaules sieru garšām - ricotta, mascarpone, feta, mozzarella, pūdētā un baltā pelējuma u.c. siera garšas.
9.jun 2021
Makaronu (jeb pastas, kā to sauc itāļi) izvārīšana šķiet pati vienkāršākā ēdiena pagatavošana. Tie nav jāmazgā, jāmizo un jāsagriež kā dārzeņi. Makaronus atliek vien izkratīt no pakas un izvārīt. Tas, kas pieredzējušiem ēstgatavotājiem ir pats par sevi saprotams, iesācējiem ir neziņas pilns pasākums – cik lielā ūdens daudzumā vārīt, kad likt sāli un kā galu galā zināt, kad tie ir gatavi.
6.jun 2021
Lai veselīgi un garšīgi atveldzētos, kokteiļi ir lieliska alternatīva, ar kuru aizvietot ar cukuru un konservantiem bagātās sulas, jo satur vērtīgas minerālvielas un vitamīnus.
5.jun 2021
Šajā pavasarī Romā uzstādīts pirmais picas automāts, kas jau trīs minūtes pēc pasūtījuma veikšanas aplaimo izsalkušo klientu ar svaigi ceptas picas ripu. Viesstrādniekiem vai neizlepušiem ārvalstu tūristiem piedāvājums varētu šķist diezgan saistošs, taču itālieši, kuri labi zina, kā jābūt pagatavotai picai, šausminās, – ēdams šis izstrādājums, protams, esot, taču saukt to par picu ir īsta zaimošana.
29.mai 2021
Baudot vasaras vakarus ģimenes vai draugu kompānija, bieži galdā tiek celti dažādi gaļas ēdieni, taču sātīgas un gardas maltītes var baudīt arī tie, kuri ikdienā gaļu neēd. Šefpavāra Reiņa Miķelsona receptes noderēs arī tiem, kam karstajos vasaras mēnešos vienkārši nekārojas gaļu.
29.mai 2021
Lai arī šogad vasaras sākums ir samērā gauss, nekas neliedz to padarīt patīkamāku un baudāmāku ar gardiem un viegli pagatavojamiem grila ēdieniem.
22.mai 2021
Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk uzmanības velta savam uzturam, un šobrīd jau 65% sabiedrības uzskata, ka ēd veselīgi, liecina Rimi Labākai dzīvei pētījums.
21.mai 2021
Izsoļu namam «Christie's» ir piedāvājums turīgiem vīna lietpratējiem un bagātniekiem, kuri mīl pazīmēties, –pārdošanā izlikta pudele 2000. gada ražas Bordo sarkanvīna «Pétrus», kas vairāk nekā gadu atradusies Starptautiskajā kosmosa stacijā. Izsoļu nama pārstāvis Tims Tritrījs prognozējis, ka vīna cena varētu sasniegt miljonu dolāru. Ja viņa cerības piepildīsies, tā kļūs par visdārgāko vīna pudeli vēsturē.
19.mai 2021
Pavārs Edgars Sanders ar "Rimi Gardēži" starpniecību dalījies ar gardu un interesantu avokado recepti.
18.mai 2021
Pazīstamais žurnālists un jau popularitāti iemantojušā Reņģēdāju festivāla [tas vairākus gadus maija otrajā pusē norisinājās Salacgrīvā] seja un idejas autors Dzintris Kolāts maija sākumā festivāla lapā sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja, ka pandēmijas dēļ festivāls šogad tradicionālajā formātā diemžēl nenotiks. Taču viņš uzsver, ka «ideju, kas bija un ir forša, un daudziem patika, būtu muļķīgi norakstīt», tāpēc šogad festivāla vietā tiks veidota «Reņģēdāju pavārgrāmata».
16.mai 2021
Vasara ir laiks, kad gandrīz ikvienā pilsētā rodas iespēja baudīt ātru un gardu maltīti uz ielām, parkos, terasēs un citur. Street food ēdienu aromāti kārdina mūs gan ikdienas steigā, gan brīvdienās, un reizēm ir grūti izlemt, kur apstāties un ko nobaudīt, taču arī mūsu pašu virtuve un pagalms var kļūt par vietu, kur top gardi street food tipa ēdieni.
15.mai 2021
Lai gan viena no visgaršīgākajām kūkām pasaulē nes Napoleona vārdu, visticamāk, slavenākais Francijas karavadonis savā dzīvē diez vai bija baudīja šo desertu. Ticamākā no šīs kūkas rašanās versijām vēsta, ka tā radīta laikā, kad Krievija atzīmēja simtgadi uzvarai pār Napoleonu.
8.mai 2021
Mīlestība, ko mamma sniedz savam bērnam, ir neizmērojama. Maija sākumā, svinot Māmiņdienu, īpaši novērtējam rūpes un maigumu, ko mūsu mammas mums izrāda, tāpēc vēlamies viņas palutināt.
4.mai 2021
Brokastis mēdz dēvēt par svarīgāko dienas ēdienreizi, kaut arī bieži vien grēkojam, šo maltīti izlaižot. Bērni jau no mazotnes jāradina ēst brokastis.  Kad ir īstais brīdis uzticēties un ļaut bērnam pašam tās gatavot, skaidro Rimi Bērniem emocionālās labsajūtas un attiecību eksperte Iveta Aunīte, bet brokastu idejās dalās Rimi Bērniem garšas eksperts Normunds Baranovskis.
4.mai 2021
Kā bērnu mīļāko ēdienu - picu varam padarīt par ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu un uzturvielām bagātu ēdienu?  Atklāj Bērnu slimnīcas uztura speciālistei un kustības "Ēstprieks" ēdienkartes līdzautorei Lizetei Pugai un  šefpavārs Lauris Aleksejevs.
4.mai 2021
Daudzu ikdienā lietojamo pārtikas produktu izcelsme mums jau ir zināma. Tomēr netrūkst arī tādu mums jau pierastu ēdienu, kuru nejauša vai apzināta izgudrošana spilgti ierakstīta vēsturē.