Produktu daudzveidībā Centrāltirgus veikaliem izgriež pogas

CENTRĀLTIRGŪ var iegādāties ne tikai ikdienā biežāk lietoto cūkgaļu, vistas, liellopa gaļu, bet arī ko ekskluzīvāku, piemēram, tītara, jēra gaļu © F64

Ziemas periodā Rīgas Centrāltirgū visaktīvākā rosība notiek un lielākais klientu pieplūdums vērojams tieši paviljonos. Pieejamais sortiments patiešām pārsteidz, un gana droši var apgalvot, ka produktu daudzveidībā Centrāltirgus veikaliem izgriež pogas. Janvārī katru ceturtdienu Neatkarīgā ielūkosies kādā no Centrāltirgus paviljoniem, apskatot piedāvājumu, izvērtējot cenas un meklējot unikālas garšas.

Šoreiz paraudzīsimies, kāpēc vērts iegriezties Gaļas paviljonā. Pirmkārt, ļoti plašs ir svaigas gaļas sortiments, turklāt Centrāltirgū var iegādāties ne tikai ikdienā biežāk lietoto cūkgaļu, vistas, liellopu gaļu, bet arī ko ekskluzīvāku, piemēram, tītara, jēra gaļu. Visplašākā izvēle gan ir cūkgaļai, piemēram, daudzu iecienītā kakla karbonāde maksā no 4,50 līdz 6 eiro kilogramā, maltā gaļa no 2,60 līdz 3,30 eiro, cūkgaļas krūtiņa – ap 3 eiro, šķiņķis – no 3,20 līdz nepilniem četriem eiro, aknas – 1,20 eiro, cauraudzis – 3,50 eiro. Turklāt, ja, pieejot pie stenda, pircējs jūtas pavisam apmulsis, ko vēlas, lielākoties pārdevējs vispirms iztaujā klientu, ko viņš vēlas gatavot, un tad iesaka piemērotāko. Liela izvēle arī svaigas vistas gaļas produkcijai. Piemēram, cāļu aknas maksā 1,60 eiro, vistu spārniņi, stilbi ap 1,20–1,30 eiro kilogramā, šķiņķīši – no 2,15 gandrīz līdz 3 eiro, fileja – no 3,20 līdz 6 eiro, vista – ap diviem eiro kilogramā. Cena liellopa un jaunlopa svaigajai gaļai amplitūdā no trīs līdz 10 eiro, jēram no trīs līdz astoņi eiro, tītaram, sākot no 1,80 eiro.

Ja tomēr nav laika vai iedvesmas pašam gatavot, ir iespēja nopirkt arī pusfabrikātus, piemēram, marinēti vistas spārniņi (500 gramu) maksā 1,29 eiro. Taču, ja labprāt gatavojat paši, noteikti neiztikt bez dažādām garšvielām. Gaļas paviljonā sev mājvietu radis stends ar nosaukumu Austrumu garša – pat ja, iespējams, uzreiz stendu nepamanīsiet, deguns pateiks priekšā – vilinošos aromātus nevar nesajust. Tur bez zinoša konsultanta neiztikt – piedāvājums iespaidīgs, cena – pieņemama (1,50 eiro par aptuveni 100 gramiem garšvielas).

Gaļas paviljonā jau kādu laiku darbojas arī pelmeņu tirdzniecības vieta. Var iegādāties vairāk nekā 20 dažāda pildījuma pelmeņus, piemēram, ir pelmeņi ar brieža, zoss gaļu. Cena no pieciem līdz 10 eiro kilogramā.

Paviljonā pārdošanā, protams, dažnedažādi jau gatavi gaļas produkti, cenu amplitūda ļoti plaša. Interesi piesaistoši noteikti ir abi Jāņa Saukas stendi – tur atrodamas gan klasiskas vērtības, gan noteikti var atrast arī kādus neierastākus produktus, piemēram, servelāde ar sieru un pistācijām maksā 13 eiro kilogramā, čili desa – 10 eiro kilogramā. Turpat blakus atrodas arī stends Rubeņi. Uzņēmums ražo vairāk nekā 35 gaļas produktu veidus. Rubeņu produkcija ir īpaša ar to, ka tā tiek kūpināta pēc senām latviešu tradīcijām, līdz ar to gaļas produktiem ir īpaša garša un aromāts. Pie šā stenda rindas ir vienmēr. Pieminēšanas vērts plašajā sortimentā ir tāds mazāk pamanāms produkts – vistu astes (6 eiro kilogramā). Lieliska uzkoda.

Iegriežoties Gaļas paviljonā, nevajadzētu arī aizmirst par četrkājainajiem draugiem – kauliņi, ādas, dažādi atgriezumi nopērkami par pārdesmit centiem kilogramā.



Svarīgākais