Padoms: cik daudz kafijas nepieciešams, lai pagatavotu vienu tasīti garda dzēriena?

© unsplash.com

Gatavojot kafiju, piemēram, mājās, ne visiem ir kafijas aparāts. Daudzi malto kafiju aplej vienkārši ar verdošu ūdeni. Bieži vien, lai pagatavotu vienu krūzi kafijas, tiek izmantotas viena līdz divas tējkarotes melnas kafijas. Bet kāda ir pareizā ūdens un kafijas attiecība, lai vienmēr izdodas garda un aromātiska kafija?

unsplash.com

Cik daudz maltas kafijas nepieciešams, lai pagatavotu vienu krūzi garda dzēriena?

Eksperti norāda, ka visvieglākais veids, kā noteikt, cik daudz kafijas nepieciešams izmantot, lai pagatavotu krūzi garda dzēriena, ir zināt, cik precīzi liela ir izmantotā krūze.

Kafijas un ūdens attiecība visbiežāk ir 1:15 vai 1:18. Tas nozīmē to, ka uz viena kafijas grama ir jāizmanto 15 vai 18 mililitri ūdens. Tas nozīmē to, ja jūsu krūze ir 300 mililitrus liela, tad gardas kafijas pagatavošanai nepieciešami 20 grami maltas kafijas.

Pielietojot kafijas un ūdens attiecību 1:15, kafija būs stiprāka un ar bagātīgāku garšu. Savukārt attiecībā 1:18 kafija būs maigāka, jo tai pievienots vairāk ūdens.

Avots

Dzīvo gudri!

Lieldienām tuvojoties, jāsāk domāt par to, kā uzklāt krāšņu svētku galdu, pārlieku daudz netērējoties. Ar nelielu radošu pieskārienu ēdamistabu un visu mājokli var sapost svētkiem, papildinot jau esošās lietas ar dažiem jauniem akcentiem. Jau senāk iegādātais tekstils jaunās kombinācijās var izskatīties gluži svinīgi, bet traukus var saskaņot unikālā harmonijā. Interjera dizainers iesaka fokusēties uz dažādiem akcentiem, teiksim, galda centrālo rotājumu, traukiem un tekstilu, lai Lieldienu galda klājums šogad atšķirtos no iepriekšējiem.

Svarīgākais