EKSPERIMENTS: "Ranch" jeb dārza garšaugu mērces veselīgā versija

© pexels.com

"Rach" jeb dārza garšaugu mērce ir ļoti populāra Amerikā. Tā oriģināli domāta salātiem, taču, pateicoties tās vieglajam garšaugu aromātam un krēmīgajai konsistencei, tai var rast plašu pielietojumu, piemēram, ēdot kopā ar pastu, kartupeļiem, svaigiem dārzeņiem u.c.

Veikalu plauktos var iegādāties dažādas šīs mērces variācijas. Tomēr lielākoties šādas jau gatavās mērces nav visai veselīgas. Tās mēdz būt cukura, sāls un citu konservantu, kaloriju bagātas. Tieši tāpēc šo mērci nepieciešams gatavot mājās pašiem! Un tas nemaz nav sarežģīti.

Nepieciešama tikai viena bļoda, grieķu jogurts, garšvielas un garšaugi. Tas arī viss!

Līdz ar to šī ir veselīgāka un diētiskāka "ranch" mērces versija, kura garšos tikpat izcili, kā veikalā nopērkamās!

Lifehacks.lv

"Ranch" mērces pagatavošanai nepieciešams:

  • 200 ml grieķu jogurta;
  • sula no viena citrona;
  • 2 ēdamkarotes ūdens;
  • 1 tējkarote ķiploka pulvera;
  • 1 ēdamkarote sagrieztu pētersīļu (var izmantot svaigus vai kaltētus pētersīļus);
  • 1 tējkarote sīpolu pulvera (es izmantoju sīpolu granulas);
  • pustējkarote kaltētu diļļu;
  • pustējkarote sagrieztu lociņu;
  • šķipsniņa piparu;
  • sāls pēc garšas.

Lai arī var šķist, ka nepieciešams liels daudzums sastāvdaļu, tad ticiet man, ka pateicoties šīm garšvielām jums izdosies pagatavot izcili gardu "ranch" mērci!

Mērces pagatavošana ir ļoti vienkārša. Atliek visas sastāvdaļas ielikt bļodā.

Lifehacks.lv

Un pēc tam samaisīt kopā!

Lifehacks.lv

Tas arī viss! Mērci pārlieciet noslēgtā trauciņā, piemēram, burciņā. Kā receptē teikts, tad šādu mērci ledusskapī var uzglabāt līdz pat divām nedēļām!

Lifehacks.lv

Secinājumi: mērces pagatavošana ir pavisam vienkārša. Sākotnēji, iespējams, nepieciešams iegādāties daudz sastāvdaļas, taču pozitīvi ir tas, ja jums garšos šī "ranch" mērce, tad atkārtoti to gatavojot būs nepieciešams iegādāties vien pāris svaigas sastāvdāļas! Mērce tik tiešām lieliski garšo kopā ar salātiem! Kaltētās garšvielas noteikti var aizvietot ar svaigiem garšaugiem.

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!