Auzu pārslas daudziem ir ierasts brokastu ēdiens un ne velti. Arī šis šķiedrvielām bagātais uzturs palīdz ātrāk gūt un ilgāk noturēt sāta sajūtu. Auzu pārslās ir šķiedrvielas, kas mums palīdz palēlināt gremošanu un apsorbēt ogļhidrātus.
Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.