Izmēģini šveiciešu brokastu recepti - kartupeļu rosti

© Ekrānuzņēmums

Kartupeļu pankūkām ir daudz pagatavošanas veidu un garšas variāciju. Šveicieši tradicionāli brokastīs cēla "rösti" – bagātīgu kartupeļu pankūku, kas lauksaimniekiem deva spēku visai dienai. Izmēģini mūsdienīgu "rösti" kombinācijā ar avokado, mazsālītu lasi un olu!

Sastāvdaļas (2 porcijām)

  • Kartupeļi
    800g
  • Ola
    1gab.
  • Milti
    2ĒK
  • Sāls
    1/2TK
  • Pipari
    1/2TK
  • Ķiploku pulveris
    1/2TK
  • Oregano
    1/2TK

Pasniegšanai

  • "Vēršacs" ola
    2gab.
  • Avokado
    1gab.
  • Mazsālīts lasis
    180g

Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem

Uz rupjas rīves sarīvē nomizotus kartupeļus

Sarīvētos kartupeļus liek marlē un nospiež lieko ūdeni

Kartupeļiem pievieno miltus, olu un garšvielas, visu kārtīgi samaisa

No masas veido divus apļus, apsmērē ar olīveļļu un liek cepties krāsnī 30-35 minūtes

Pasniedz ar sagrieztu avokado, lasi un “vēršacs” olu

Svarīgākais