Edamame salāti tavai pavasara maltītei

© Publicitātes foto

Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne atklājusi recepti viegli pagatavojamiem salātiem, kuri ir bagātīgi ar pavasarī nepieciešamajiem vitamīniem.

(25 minūtes, 4 personām)

Sastāvdaļas:

  • 500 g edamame
  • 60 g rukolas
  • Sauja redīsu dīgstu
  • 2 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas
  • 4 avokado, notīrīti, pārgriezti uz pusēm
  • 16 redīsi, pārgriezti uz pusēm
  • 20 ml extra virgin olīveļļas
  • 20 g ciedru riekstu
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Katlā uzvāri ūdeni un, kad tas vārās, ieber edamame. Vāri 10 minūtes, nokās un tad iztīri.

Traukos sakārto rukolu, dīgstus un edamame.

Pannā sakarsē vīnogu kauliņu eļļu un liec cepties avokado un redīsus ar griezuma vietu uz leju. Pacep tikai tik ilgi, kamēr tie kļūst nedaudz zeltaini. Liec uz šķīvjiem.

Pārlej katrai porcijai eļļu, uzber riekstus, sāli un piparus.

Ja vēlies, vari pievienot tunci, fetas sieru, svaigu kazas sieru vai vītinātas gaļas šķēles.