Pēcsvētku padoms! Ko darīt ar neapēsto ķimeņu sieru?

© Rimi Gardēži

Kad svētki būs godam aizvadīti, bet viss ķimeņu siers vēl nebūs apēsts, to varēs izmantot gardu salātu pagatavošanā un, tas neaizies postā. "Rimi Gardēži" piedāvā recepti otrās dienas ķimeņu salātiem. Lai labi garšo!

Sastāvdaļas:

  • 10 g šprotu eļļā (eļļa jānolej);
  • 3 paipalu olas;
  • 10 g nomizota ķiploka, izspiests caur ķiplokspiedi;
  • 1 TK Dižonas sinepju;
  • 2 ĒK Vusteras mērces;
  • 50 ml vīnogu kauliņu eļļas vai maigas olīveļļas;
  • 1/4 TK svaigi maltu melno piparu;
  • 600 g romiešu salātu galviņas, sadalīta pa lapiņām no lielākās līdz mazākajai;
  • maza saujiņa diļļu lapiņu;
  • 1 ĒK palielos gabaliņos sagrieztu maurloku;
  • 240 g ķimeņu siera, sagriezts gabaliņos.

Gatavošana

  1. Blenderī liec šprotes, olas, ķiplokus, sinepes, Vusteras mērci, piparus un blendē nelielā ātruma, līdz masa ir viendabīga. Blenderim lēnām darbojoties, uzmanīgi lej klāt eļļu, līdz izveidojas šķidra majonēzei līdzīga mērce.
  2. Šķīvī izkārto salātlapas. Uzlej pa virsu mērci un uzber dilles un maurlokus.
  3. Sakarsē pannu un, kad tā ir karsta, liec iekšā siera gabalus. Pacep uz lielas liesmas, līdz siers ir zeltains no visām pusēm, un uzber salātiem. Pasniedz.

Sākums

Novecošanās ir dabisks process no kura neviens nav pasargāts. Kļūstot vecākiem, mūsu āda zaudē elastību, parādās krunciņas. Lai ilgāk saglabātu ādu tvirtu, varam lietot dažādus kosmētiskos līdzekļus un veikt dažādas procedūras. Ādas novecošanos var palēnināt, taču ne apturēt. Eksperti nosauc septiņas lietas, kas veicina ātrāku ādas novecošanos!