Pēcsvētku padoms! Ko darīt ar neapēsto ķimeņu sieru?

© Rimi Gardēži

Kad svētki būs godam aizvadīti, bet viss ķimeņu siers vēl nebūs apēsts, to varēs izmantot gardu salātu pagatavošanā un, tas neaizies postā. "Rimi Gardēži" piedāvā recepti otrās dienas ķimeņu salātiem. Lai labi garšo!

Sastāvdaļas:

  • 10 g šprotu eļļā (eļļa jānolej);
  • 3 paipalu olas;
  • 10 g nomizota ķiploka, izspiests caur ķiplokspiedi;
  • 1 TK Dižonas sinepju;
  • 2 ĒK Vusteras mērces;
  • 50 ml vīnogu kauliņu eļļas vai maigas olīveļļas;
  • 1/4 TK svaigi maltu melno piparu;
  • 600 g romiešu salātu galviņas, sadalīta pa lapiņām no lielākās līdz mazākajai;
  • maza saujiņa diļļu lapiņu;
  • 1 ĒK palielos gabaliņos sagrieztu maurloku;
  • 240 g ķimeņu siera, sagriezts gabaliņos.

Gatavošana

  1. Blenderī liec šprotes, olas, ķiplokus, sinepes, Vusteras mērci, piparus un blendē nelielā ātruma, līdz masa ir viendabīga. Blenderim lēnām darbojoties, uzmanīgi lej klāt eļļu, līdz izveidojas šķidra majonēzei līdzīga mērce.
  2. Šķīvī izkārto salātlapas. Uzlej pa virsu mērci un uzber dilles un maurlokus.
  3. Sakarsē pannu un, kad tā ir karsta, liec iekšā siera gabalus. Pacep uz lielas liesmas, līdz siers ir zeltains no visām pusēm, un uzber salātiem. Pasniedz.

Sākums

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais