Aprīlī rūpīgi jāuzrauga tas, ko ēdam, jo ķermenim nepieciešams uzturvielu atbalsts. Tāpēc pēc aukstā perioda ēdienkartē jāiekļauj ļoti veselīgi produkti, raksta "News You".
Aprīlī biežāk ieteicams gatavot vieglus salātus no Ķīnas kāpostiem, svaigiem gurķiem, rukolām, lapu bietēm un citām veselīgāk sastāvdaļām. Šāda veida salātiem ir liela uzturvērtība un mazs kaloriju saturs.
Tāpat iesaka šajā laikā izmantot tikai kvalitatīvu augu eļļu, kas palīdzēs ķermenim nostiprināt un saglabāt svarīgo vielu kompleksu. Lieliska izvēle būs melno ķimeņu eļļa, avokado, linsēklu, olīvu vai mandeļu eļļas.
Šajā laikā iesaka vismaz divas līdz trīs reizes nedēļā uzturā lietot avokado.
Aprīlī nevajadzētu aizmirst arī par jūras veltēm - garnelēm, mīdijām, astoņkājiem un ķemmīšglimenēm. Jūras veltes ieteicams baudīt vienu līdz divas reizes nedēļā, lai ķermenis varētu atpūsties no gaļas.
Tāpat jādzer ūdens ar citronu vai apelsīnu, kas palīdzēs ķermenim atjaunoties pēc ziemas perioda.
Ir vērts arī biežāk ēst bietes, kuras ir ļoti veselīgas.
No piena produktiem īpaša uzmanība jāpievērš kefīram, kas palīdzēs zarnu mikroflorai.
Avots: News You