Daudzi no mums brokastu laikā mēdz pieļaut šīs kļūdas, kuras bojā ne tikai figūru, bet arī kaitē veselībai, intervijā medijam "Daily Mail" norāda Austrālijas uztura speciāliste Sjūzija Barela.
Barela norāda, ka agra brokastošana labvēlīgāk ietekmē slaida auguma saglabāšanu, jo tad ir aktīvāks metabolisms. Eksperte norāda, ka vēlams brokastot pirms pulksten 9.00 no rīta.
Barela norāda, ka bieži kafijas vietā cilvēki izvēlas kafijas dzērienus, piemēram, latti vai kapučīno. Taču šie dzērieni sastāv no vairākām sastāvdaļām, ieskaitot pienu, krējumu, cukuru vai citus saldinātājus un mēdz saturēt daudz kaloriju.
"Kafija, kas pagatavota no maltām pupiņām un ūdens var iedarboties kā vielmaiņas aktivizētājs, taču uz tās pamata veidotiem dzērienu paveidiem šādas īpašības nepiemīt, gluži pretēji - aizraušanās ar tiem var veicināt svara pieaugumu," norāda eksperte.
Barela iesaka no rītiem izvēlēties olbaltumvielām bagātus ēdienus. Ogļhidrāti, piemēram, grauzdiņš neradīs ilgtošu sāta sajūtu un izraisa cukura līmeņa svārstības asinīs, kas var radīt intensīvu izsalkumu un palielināt apetīti.
"Pārliecinieties, ka brokastīs apēdat vismaz divdesmit gramus olbaltumvielu. Laba izvēla būtu, piemēram, divas olas, grieķu jogurts vai olbaltumvielu kokteilis," stāsta uztura speciāliste.
View this post on Instagram
Avots: Daily Mail