PRAKTISKS PADOMS. Ziemā iespēja mieloties ar svaigām, pašu audzētām papirkām

© Privāts arhīvs

Paprika ir ļoti veselīga un daudzi to iekļauj savā ēdienkartē. Papildus vitamīniem paprika, arī pateicoties savām krāsām, vizuāli izdaiļo ēdienu.

Veikalu plauktos arī ziemā ir nopērkamas paprikas, taču ja ļoti gribas pašu audzētas? Izrādās - tas ir iespējams

Kas jādara?

Rudenī, kad siltums vairs nav pietiekams un paprikas dārzā un siltumnīcā vairs negatavojas, tās ar visu kātu jānogriež.

Kāts jāatbrīvo no lapām

Negatavo papriku kāti jāieliek ūdenī un jāienes siltumā, tad atliek vien gaidīt, kad paprikas gatavas

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais