Interesants fakts par vasabi. No kā patiesībā tiek gatavota zaļā pasta?

© unsplash.com

Apmeklējot dažādus Āzijas restorānus, tajos tiek piedāvāta zaļa, asa pasta, kuru sauc par vasabi. Visbiežāk to restorāni piedāva klāt kā garšu pastiprinātāju tieši suši. Vai jūs zināt no kā tiek gatavots vasabi?

Sāksim ar to, kas vispār ir vasabi.

Vasabi ir Japānas mārrutks. Šī auga dzimtene ir, protams, Japāna un interesanti, ka arī Krievijas Tālie Austrumi. Vasabi augs aug gar strautu gultnēm kalnu upju ielejās Japānā.

Ja esat iecienījuši suši un sevi, iespējams, sauciet par suši ekspertiem un jums garšo vasabi, pastāv liela iespējamība, ka nemaz savā dzīvē neesat baudījuši un neziniet, kā garšo īsts, autentisks vasabi.

Zaļās krāsas pasta, kas tiek piedāvāta restorānos, bieži vien ir smalks vasabi pakaļdarinājums jeb tas nav īsts vasabi.

Īstais vasabi ir ļoti dārgs, tāpēc restorāni bieži vien klientiem piedāvā viltoto vasabi. Viltotais vasabi tiek gatavots no parastajiem mārrutkiem, sinepēm un zaļās krāsvielas.




Avots

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais