Interesants fakts par ķirbjiem

© unsplash.com

Kā jums šķiet, vai visas ķirbja daļas ir ēdamas? Izrādās, ka tā ir!

Visas ķirbja daļas — ziedi, lapas, stublāji, sēklas, mīkstums un miza — ir ēdamas!

Ja jūs dārzā audzējat ķirbjus, tad varat ēst pilnīgi visu, ko šis augs jums dod, tajā skaitā lapas un ziedus.

Interesanti, ka ziedus var pat ēst termiski neapstrādātus! Tie būs gardi, ja pievienosiet tos salātiem vai pildot un cepot cepeškrāsnī. Bet ķirbju lapas varat izmantot gluži kā spinātus.

Protams, ķirbi pašu par sevi (tā cieto daļu) var pagatavot neskaitāmi dažādās variācijās, gan saldā, gan sāļā veidā.

Ķirbja mīksto daļu, kuru visbiežāk izmetam, varam izmantot, gatavojot dārzeņu buljonu. Savukārt grauzdētas ķirbja sēklas var pievienot salātiem, krēmzupām.

Lai arī ēdamas ir visas ķirbja daļas, ne visas būs vienlīdz gardas!

Avots

Dzīvo gudri!

Lieldienām tuvojoties, jāsāk domāt par to, kā uzklāt krāšņu svētku galdu, pārlieku daudz netērējoties. Ar nelielu radošu pieskārienu ēdamistabu un visu mājokli var sapost svētkiem, papildinot jau esošās lietas ar dažiem jauniem akcentiem. Jau senāk iegādātais tekstils jaunās kombinācijās var izskatīties gluži svinīgi, bet traukus var saskaņot unikālā harmonijā. Interjera dizainers iesaka fokusēties uz dažādiem akcentiem, teiksim, galda centrālo rotājumu, traukiem un tekstilu, lai Lieldienu galda klājums šogad atšķirtos no iepriekšējiem.