Brokastu putras recepte tievēt gribētājiem

© pexels.com

Šī brokastu putras recepte noderēs ne tikai tiem, kuri pirms pludmales sezonas vēlas zaudēt lieko svaru, bet arī tiem, kas vēlas no rītiem baudīt gardu maltīti. Labākais šajā receptē ir tas, ka šo brokastu ēdienu var pagatavot pavisam ātri!

Lena Bakoviča, sertificēta dietoloģe, iesaka brokastīs ēst auzu pārslu putru. Tomēr tajā ir viens knifiņš! Tā nebūs parasta auzu pārslu putra, vārīta pienā vai ūdenī!

Auzu pārslas dietologi un uztura speciālisti izceļ, kā vienu no labākajiem brokastu produktiem. Tās satur maz kaloriju, taču ir pietiekami sātīgas, lai neizjustu izsalkumu drīz vien pēc brokastu notiesāšanas. Tāpat auzu pārslas ir labs olbaltumvielu un šķiedrvielu avots.

Nakts auzas ar čia sēklām un ogām

Nepieciešams:

Sastāvdaļas četrām porcijām

  • 1 gl. auzu pārslas;
  • 2 ēdamk. čia sēklas;
  • 1 3/4 gl. piena;
  • 1 gl. svaigu ogu;
  • 4 ēdamk. mandeles vai valriekstu;
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta.

Pagatavošana:

1. Iepriekšējā vakarā bļodā lieciet auzu pārslas, riekstus, čia sēklas un ogas.

2. Citā bļodā sajauciet kopā pienu ar vaniļas ekstraktu,

3. Pienu pārlejiet pāri sausajām sastāvdaļām. Visu kārtīgi samaisiet.

4. Lieciet putru burciņā vai citā cieši noslēgtā traukā. Lieciet trauku ledusskapī uz nakti.

5. No rīta sadaliet putru četrās porcijās. Varat putrai no rīta pievienot klāt svaigas ogas vai riekstus.

Avots

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais