#SARKANĀ BISKVĪTA KŪKA
Sastāvdaļas (biskvītam):
- 250 g miltu
- 230 ml paniņas
- 100 g sviests
- 180 g cukura
- 2 olas
- 40-50 ml biešu sulas
- 1.5 ēd.k. kakao pulveris
- 1 tējkarote sāls
- 1tējkarote sodas
- tējkarote etiķa
Sastāvdaļas (krēmam) :
- 360 g biezpiena
- 100 g pūdercukura
- 2-3 mandarīni
Pagatavošana:
- Sakuļ sviestu ar cukuru un sāli. Pievieno olas un turpina kult;
- Koncentrēto biešu sulu sajauc ar kakao pulveri un izmaisa, lai neveidojas kunkuļi. Pievieno masai un samaisa. Pieber 2/3 miltu un pielej paniņas, sakuļ. Pieliek arī pārējos miltus;
- Citā bļodā ielej etiķi un pārber ar sodu. Tas sāks burbuļot, nemaisi! Lej virsū mīklu un iejauc tajā sodu un etiķi;
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C un ietauko kūku formu vai formas. Lielumu un izmēru izvēlies pēc patikas. Mīklu lej formā un cep 25-40 minūtes atkarībā no izvēlētās kūkas formas diametra. Izcepto biskvītu atdzesē;
- Mandarīniem norīvē miziņas;
- Biezpienam pievieno pūdercukuru un sulu no viena mandarīna. Samaļ ar blenderi biezā krēmā, ja nepieciešams, pievieno vēl sulu. Beigās krēmam piejauc arī mandarīnu miziņas;
- Biskvītu griež uz pusēm un pilda ar krēmu, virsū liek dzērvenes un pūdercukuru.
* Recepte no "gardezi.lv"
VIDEO RECEPTE: Klasiskās sarkanās velvetkūkas pagatavošana