Vegāniska recepte! Mājās gatavoti enerģijas batoniņi

© Kadrs no video

Kas gan var būt labāks par mājās gatavotu veselīgu našķi? Vari ņemt vērā receptē piedāvātās sastāvdaļas, kā arī to papildināt pēc saviem ieskatiem un garšas vēlmēm. Šo gardo un stiprinošo enerģijas batoniņu pagatavošana neaizņems daudz laika, tādēļ ķeries tik klāt un palutini savas garšas kārpiņas.

Nepieciešams:

  • auzu pārslas;
  • ķirbju sēklas;
  • žāvētas aprikozes (1 tase);
  • ūdens (1/4 no tases);
  • kļavu sīrups (1/4 no tases);
  • griķu putraimi (1/2 no tases);
  • rozīnes (1/2 no tases);
  • žāvētas dzērvenes (1/2 no tases);

1. Vispirms izklāj uz pannas cempampapīru, tad virsū uzber auzu pārslas, ķirbju sēklas un mandeles.

Kadrs no video

2. Tad pannu liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm 180 grādu temperatūrā.

3. Pēcāk blenderī ieber žāvētas aprikozes, kurām pievieno ūdeni un kļavu sīrupu.

Kadrs no video

Kadrs no video

4. Kad iegūta nepieciešamā masa, to liek bļodā un tai klāt pievieno griķu putraimus, rozīnes, žāvētas dzērvenes.

Kadrs no video

Kadrs no video

5. Pēc tam bļodā ieber veltes no pannas.

Kadrs no video

6. Tālāk veido viendabīgu masu.

Kadrs no video

7. Tad visu kārto pannā, kurā ieklāts cepampapīrs.

Kadrs no video

8. Pēc tam liek pannu uzkarsētā krāsnī uz 20 minūtēm 180 grādu temperatūrā.

9. Tālāk ņem veidni ārā no krāsns un griež masu, izveidojot vienādas iedaļas. Veselīgais našķis gatavs! Lai labi garšo!

Kadrs no video

Kadrs no video

Kadrs no video

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais