Pagatavo dažādus saldējumus no augļiem!

© Pixabay

Saldējums ir viens no mazo ķiparu mīļākajiem našķiem, nereti viņiem garšo tieši augļu sulas saldējumi. Atrodi kādu brīvu brīdi, lai ar bērniem kopā pagatavotu saldējumu no augļu sulas neierobežotā daudzumā! Liekas saldējuma rezerves nenāks par skādi.

1. variants

Nepieciešams:

  • arbūzs;
  • cukurs (1/3 no tases).
  • laima sula ( 2 TK);
  • melone (1 1/2 no tases);
  • greipfrūta sula (2 TK);
  • kantalupe (1 1/4 no tases);
  • citrona sula ( 2 TK);
  • koka saldējuma kociņi.

Arbūzu sagriež gabaliņos un tos ieber blenderī.

Katliņā uzvāra ūdeni, tam pievieno cukuru.

Pēc tam šķidrumu uzlej uz arbūza gabaliņiem. Pievieno laima sulu.

Kadrs no video

Visu sablendē.

Tad iegūto masu sapilda glāzītēs.

Kadrs no video

Trauciņus liek saldētavā uz 40 minūtēm.

Blenderī ieber meloni, kas sagriezta gabaliņos, pievieno mazliet uzvārīta ūdens, kam pievienots cukurs.

Klāt pielej greipfrūta sulu.

Kadrs no video

Visu sablendē.

Iegūto masu lej virsū pirmajai kārtai.

Kadrs no video

Trauciņus atkal ieliek uz 40 minūtēm saldētavā.

Blenderī ieber gabaliņos sagrieztu kantalupi, pievieno citrona sulu un mazliet saldināto ūdeni. Tad blendē.

Kadrs no video

Iegūto masu ielej trauciņu virspusē.

Kadrs no video

Augļu sulā iestiprina koka saldējuma kociņus un trauciņus liek saldētavā uz četrām stundām. Lai labi garšo!

Kadrs no video

Vairāk ideju, kā pagatavot saldējumu no augļu sulas, meklē šeit.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais