8 ēdienu gatavošanas ieradumi, kurus uztura speciālisti iesaka pārtraukt

© pexels.com

Ikvienam no mums pat neapzināti ir izveidojušies savi gatavošanas paradumi. Uztura speciālisti gan apgalvo, ka daži no šiem ieradumiem patiesībā negatīvi ietekmē mūsu organismu un veselību kopumā. Uzzini, no kuriem ēdienu gatavošanas un ēšanas paradumiem būtu ieteicams atteikties.

pexels.com

1. Gaļas pārcepšana

Izrādās, ka gaļas pārcepšana patiesībā var nodarīt vairāk slikta, nekā laba. Uztura speciāliste Liza Ričardsa uzskata, ka būtu labi, ja cilvēki no šī ieraduma atteiktos pavisam: "Pārcepot gaļu, tajā var veidoties savienojumi, kas veicina oksidatīvo stresu un iekaisumu, tie pat var veicināt noteiktu vēža veidu risku."

Ričardsa iesaka labāk gaļu sautēt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Zupa gadsimtiem ilgi ir bijusi virtuves sastāvdaļa visā pasaulē, kas saistās ar siltumu un mājīgumu katrā bļodā. Neatkarīgi no tā, vai tā ir bagātīga, krēmīga biezzupa, sātīgs dārzeņu maisījums vai dzidrs, smaržīgs buljons, zupa ir atrodama katrā kultūrā un gadalaikā, pielāgojoties visām jūsu rīcībā esošajām sastāvdaļām. Kā šo ēdienu padarīt vēl labāku, raksta “realsimple”.

Svarīgākais