8 ēdienu gatavošanas ieradumi, kurus uztura speciālisti iesaka pārtraukt

© pexels.com

Ikvienam no mums pat neapzināti ir izveidojušies savi gatavošanas paradumi. Uztura speciālisti gan apgalvo, ka daži no šiem ieradumiem patiesībā negatīvi ietekmē mūsu organismu un veselību kopumā. Uzzini, no kuriem ēdienu gatavošanas un ēšanas paradumiem būtu ieteicams atteikties.

pexels.com

1. Gaļas pārcepšana

Izrādās, ka gaļas pārcepšana patiesībā var nodarīt vairāk slikta, nekā laba. Uztura speciāliste Liza Ričardsa uzskata, ka būtu labi, ja cilvēki no šī ieraduma atteiktos pavisam: "Pārcepot gaļu, tajā var veidoties savienojumi, kas veicina oksidatīvo stresu un iekaisumu, tie pat var veicināt noteiktu vēža veidu risku."

Ričardsa iesaka labāk gaļu sautēt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais