8 ēdienu gatavošanas ieradumi, kurus uztura speciālisti iesaka pārtraukt

© pexels.com

2.lapa

pexels.com

2. Gatavošanā izmantot pārāk daudz vai maz taukvielas

Pārāk daudz eļļas vai citas taukvielas pievieno ēdienam kalorijas bez vērtīgām uzturvielām. Taču, ja taukvielu ir pārāk maz, tiek zaudētas vērtīgas uzturvielas. Tāpēc uztura speciālists Kriss Solids iesaka eļļu izmantot mērenos daudzumos. Viņš atzīmē, ka arī olīveļļa, rapšu eļļa un sojas pupiņas ir lieliski veselīgo tauku avoti, taču arī tajos ir daudz kaloriju.

Tāpat nevajadzētu no taukvielām izvairīties pilnībā, jo tajās ir vērtīgi elementi, kas palīdz absorbēt taukos šķīstošos vitamīnus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais