Oriģināls veids, kā ātri un vienkārši notīrīt gailenes

© F64

Beidzot sākusies īsta sēņu sezona. Pēc bagātīgajiem lietiem arī gailenes izskatās pēc sēnēm, nevis kaltētām strēmelītēm. Ja ar gailenēm izdodas pielasīt veselu spaini, tad jārēķinās, ka to notīrīšanai arī vajadzēs tērēt laiku, knibinoties ap katru sēni. Sarmīte Pīka jau pērn dalījās ar izcilu padomu, kā vienkārši un ērti notīrīt gailenes.

Sarmīte Pīka iesaka gaileņu notīrīšanā izmantot miltus. Lai arī cik tas neticami neizklausītos, ;sis padoms tiešām strādā!

Sarmītes Pīkas instrukcija gaileņu notīrīšanā:

1. Izlasiet lielākos gružus - zāli, zariņus un lapas.

2. Pārkaisiet gailenes ar miltiem. Uz kilogramu sēņu aptuveni divas ar kaudzīti ēdamkarotes miltu.

3. Aplejiet ar aukstu ūdeni tā, lai sēnes peldētu.

4. Ar roku vairākkārt apmaisiet. Gailenes uzreiz iegūs koši dzeltenu krāsu un liekie gruži kopā ar miltiem nosēdīsies bļodas dibenā.

5. Atliek caurdurī notecināt, sagriezt un uz pannas.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais