RECEPTE: Baklažānu lazanja - neparasta klasiskā ēdiena versija bez miltiem!

© Pixabay

Ierasto lazanjas lokšņu vietā šajā ēdienā izmanto ceptas baklažānu plāksnītēs. Starp tām liek tomātu un gaļas mērci un rikotas sieru, bet virspusē kārdina mocarellas siera garoziņa.

Pagatavošanas laiks: 2 stundas

Sastāvdaļas

  • 2 lieli baklažāni
  • Sāls pēc garšas
  • 900 g liellopa maltās gaļas
  • 2 - 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 800 g sagrieztu tomātu savā sulā
  • 120 ml ūdens
  • 1 tējkarote kaltētu ķiploku
  • 2 tējkarotes Vidusjūras garšvielu
  • 400 - 450 g rikotas siera
  • 2 olas
  • 200 - 250g mocarellas siera

Pagatavošana

1․ Baklažānus gareniski sagriež aptuveni 6 mm biezās plāksnītēs. Katru pārkaisa ar sāli un liek caurdurī uz 30 minūtēm.

2․ Pa to laiku liek malto gaļu uz sakarsēta pannas kopā ar lielāko daļu eļļas. Apcep gaļu brūnganu.

3․ Pievieno tomātus, ūdeni, ķiplokus, Vidusjūras garšvielas un sāli. Uzvāra vidēji lielā karsumā, tad samazina karstumu un maisot gatavo vēl 8 - 10 minūtes.

4․ Baklažānus noskalo un nosusina ar papīra dvieļiem. Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

5․ Liek dārzeņus cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 °C, uz 20 minūtēm.

Gatavošanas procesa vidū apgriež uz otru pusi.

6․ Ar putojamo slotiņu vai mikseri sakuļ rikotas sieru un olas.

7․ Ieziež formu ar eļļu. Lieliski piemērots ir 33 х 22 cm liels trauks.

8․ Apakšā liek ceturto daļu gaļas mērces. Pēc tam trīs kārtās liek baklažānus, rikotu un mērci. Pēdējo gaļas kārtu pārkaisa ar rīvētu mocarellu.

9․ Pārsedz ar foliju. Cep lazanju 180 °C 30- 35 minūtes. Noņem foliju un gatavo vēl 15 minūtes.

10․ Pirms sagriešanas ļauj ēdienam pastāvēt 10 minūtes.

Izmēģini arī šīs lazanjas receptes!

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais