Gordona Remzija Valentīna dienas deserts

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Slavenais šefpavārs Gordons Remzijs dalījies ar gardu mini Pavlovas recepti Valentīna dienai.

Vajadzēs:

Mini Pavlovai:

  • 1 olas baltumu;
  • 50 gr. cukuru;
  • pusotru tējk. kukurūzas cietes;
  • pus tējk. etiķa;
  • pus tējk. vaniļas ekstrakta;
  • rozā ēdiena krāsvielu (nav obligāti).

Aveņu biezenim:

  • 100 gr. sviestu;
  • 1 glāzi aveņu;
  • 100 gr. cukuru;
  • 5 olu dzeltenumus;
  • 1 ēdk. citronu sulas;
  • šķipsniņu sāls;
  • citrona miziņu.

Zemenēm šokolādē:

  • 1 glāzi šokolādes gabaliņu;
  • 1 ēdk. kokosriekstu eļļu;
  • zemenes.

Pagatavošana:

1. Sākumā nepieciešams pagatavot Pavlovu. Uzkrasējiet krāsni līdz 175 grādiem. Kamēr krāsns silst, bļodiņā ielieciet kukurūzas cieti, etiķi, vaniļas ekstraktu. Visu samaisiet kopā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Citā bļodā ielieciet olu baltumu un cukuru. Ņemiet mikseri. Sākumā vienu minūtu putojiet visu lēnā režīmā. Pēc tam uz trim minūtēm ieslēdziet vidējo režīmu. Olu nepieciešams putot tik ilgi, līdz brīdim, kad paceļot miksera slotiņas veidojas mazi olu "tornīši".

3. Pēc tam olu baltumam klāt pievienojiet iepriekš kopā samaisītās sastāvdaļas (kukurūzas cieti, etiķi, vaniļu). Pievienojiet klāt arī pāris pilienus rozā krāsvielas. Ņemiet atkal mikseri un saputojiet visu kopā. Masais jākļūst "stingrai" un spīdīgai.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Ņemiet cepešpannu uz tās izklājiet cepamo papīru. Ar karoti uz papīra izklājiet Pavlovas mīklu. Nepieciešams izveidot apli! Apļa vidū izveidojiet mazu bedrīti.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Ielieciet cepešpannu krāsnī un samaziniet karstumu līdz 105 grādiem. Cepiet Pavlovu aptuveni vienu stundu un 15 minūtes. Kad laiks pagājis, izslēdziet krāsni un atstājiet Pavlovu tur uz pāris stundām, līdz tā ir atdzisusi.

Svarīgi! Cepšanas laikā neveriet vaļā krāsns durtiņas! Arī laikā, kad Pavlova atdziest nav ieteicams vērt vaļā cepeškrāsns durvis. Pavlovu no krāsns izņemiet aptuveni pēc trīs stundām!

6. Tagad gatavosim aveņu biezeni. Sākumā nepieciešams katliņā izkausēt sviestu. Kad sviests izkusis, pievienojiet tam klāt avenes, cukuru, citrona sulu, sāli. Visu samaisiet.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Kad avenes ir izšķīdušas, masai klāt pievienojiet olu dzeltenumus. Visu samaisiet. Masu vāriet aptuveni septiņas minūtes.

8. Pēc tam ņemiet caurduri. Izkāsiet iegūto aveņu biezeni. Pēc tam masā iemaisiet iekšā miziņu no pus citrona.

Ekrānuzņēmums no Youtube

9. Ja gatavojaties uzreiz notiesāt saldo ēdienu, tad bļodā ieberiet ledu. Uz ledus novietojiet bļodu, kurā iekšā ir aveņu biezenis. Tam nepieciešams atdzist.

10. Pats pēdējais solis - zemenes šokolādē. Ūdens peldē izkausējiet šokolādi un kokosriekstu eļļu.

11. Izkausētajā šokolādē iemērciet zemenes.

12. Zemenes novietojiet uz cepešpannas vai šķīvja. Šokolādei nepieciešams sacietēt. Šis process aizņems aptuveni 30-45 minūtes. Ja vēlaties procesu paātrināt, varat zemenes ievietot ledusskapī.

13. Tagad atliek vien servēt saldo ēdienu. Pavalovas vidū ielieciet aveņu biezeni.

Ekrānuzņēmums no Youtube

14. Apkārt Pavlovai aplieciet zemenes.

Ekrānuzņēmums no Youtube

15. Ja jums ir pieejamas svaigas avenes, tad ar tām varat izdekorēt Pavlovu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots, recepte