RECEPTE: gardās un kraukšķīgās piparkūkas

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Ziemassvētki nav iedomājami bez gardām, kraukšķīgām piparkūkām. Veikalos pieejams plašs klāsts dažādu veidu piparkūku, bet mājās ceptās ar tām nevar salīdzināt. Izmēģiniet šajos svētkus šo piparkūku mīklas recepti!

Vajadzēs:

  • 145 g sviesta (istabas temperatūrā);
  • 150 g brūnā cukura;
  • 160 ml melasi;
  • 1 olu;
  • 1 tējk. vaniļas ekstraktu;
  • 438 g miltu;
  • 1 tējk. cepamās sodas;
  • 1/2 tējk. sāli;
  • 1 ēdk. malta ingvera;
  • 1 ēdk. malta kanēļa;
  • 1/2 tējk. maltu smaržīgo piparu;
  • 1/2 tējk. maltu krustnagliņu.

Pagatavošana:

1. Lielā bļodā lieciet sviestu. Ņemiet mikseri un aptuveni minūti, uz vidēji liela ātruma, to saputojiet, līdz tas iegūst krēmīgu konsistenci.

2. Tad sviestam pievienojiet klāt brūno cukuru un melasi. Atkal visu saputojiet kopā.

3. Pēc tam pievienojiet klāt olu un vaniļas ekstraktu. Atkal visu saputojiet kopā.

4. Citā bļodā ieberiet miltus, cepamo sodu, sāli, ingveru, kanēli, smaržīgos piparus un krustnagliņas. Sajauciet visas sausās sastāvdaļas kopā.

5. Pēc tam slapjajām sastāvdaļām pakāpeniski pievienojiet klāt sausās sastāvdaļas. Visu laiku mīklu maisiet ar mikseri, zemā ātrumā, lai mīkla neaizietu "pa gaisu".

6. Kad mīkla pagatavota, sadaliet to divās daļās. Ietiniet katru mīklas daļu pārtikas plēvē.

7. Atpūtiniet mīklu uz trim stundām ledusskapī.

8. Pēc tam uzkarsējiet cepeškrāsni uz aptuveni 177 grādiem.

9. Uz cepešpannas uzklājiet cepamo papīru

10. Izņemiet no leduskapja vienu mīklas daļu. Ņemiet mīklas rulli, izrullējiet mīklu un izspiediet formiņas.

11. Lieciet cepties piparkūkas. Pa to laiku ņemiet atlikušo mīklu un atkārtojiet desmito soli.

12. Cepiet cepumus aptuveni 10 minūtes (jo biezāki ir cepumi, jo ilgāk tie jācep).

13. Izņemot piparkūkas no krāsns, ļaujiet tām atdzist.

14. Ja vēlaties, tad tās varat izdekorēt!

Lai labi garšo!

Avots

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais