Recepte: bumbieru pīrāgs

© unsplash.com

Palutiniet sevi un savus mīļotos ar gardu bumbieru pīrāgu!

Nepieciešams:

Mīklai:

  • 225 g miltu;
  • 3 ēdamk. pūdercukura;
  • ½ tējk. smalkais sāls;
  • 140 g sviesta;
  • 1 liela ola.

Pildījumam:

  • 4 - 5 nomizoti, šķēlītēs sagriezti bumbieri;
  • 1 ēdamk. brūnais cukurs;
  • ½ ēdamk. kanēļa;
  • 1 ēdamk. miltu;
  • 1 ola.

Pīrāga pasniegšanai nepieciešams nedaudz pūdercukura un putukrējums.

Pagatavošana:

  1. Lai pagatavotu mīklu, sajauciet bļodā miltus, pūdercukuru, sāli un mīkstu sviestu. Ar pirkstu galiem samīciet kopā sastāvdaļa, līdz tās pēc konsistences atgādina rupju rīvmaizi.
  2. Pievienojiet mīklai klāt olu, samīciet mīklu ar rokām.
  3. Ietiniet mīklu pārtikas plēvē un uz 30 - 40 minūtēm lieciet ledusskapī atdzesēties.
  4. Tikmēr uzkarsējiet cepeškrāsni uz 180°C un ieklājiet cepešpannā cepampapīru.
  5. Lieciet bļodā šķēlītēs sagrieztos bumbierus, cukuru, kanēli un miltus. Samaisiet visu kopā.
  6. Izņemiet mīklu no ledusskapja un iztiniet laukā no pārtikas plēves.
  7. Uz tīra galda uzkaisiet nedaudz miltus. Lieciet tur mīklu.
  8. Ņemiet mīklas rulli un izrullējiet mīklu plānu.
  9. No mīklas izveidojiet aptuveni 35 cm lielu un 5 mm biezu apli.
  10. Uzmanīgi mīklu lieciet cepešpannā.
  11. Pa virsu mīklai lieciet bumbieru masu.
  12. Sakuliet vienu olu un apsmērējiet ar to pīrāgu.
  13. Cepiet pīrāgu aptuveni 40 minūtes līdz tas ir kļuvis zeltaini brūns.

Pīrāgu pasniedziet ar putukrējumu pirms tam to pārkaisot ar pūdercukuru.



Avots

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!