Armands Simsons iesaka: pildītas kotletes ar sieru

© Publicitātes foto

Nav noslēpums – jo lielāka ģimene, jo lielāks izaicinājums, ko gatavot vakariņās, lai būtu ne vien gardi un izdevīgi, bet paēduši būtu visi. Tam piekrīt arī TV personība, pasākumu vadītājs un četru meitu tēvs Armands Simsons, kurš devās ciemos pie Rimi Gardēža un šefpavāra Normunda Baranovska, lai parādītu, kā, veicot pāris izmaiņu receptē, ikdienas iemīļoto ēdienu var pārvērst restorāna cienīgā maltītē, kas patīkami pārsteigs ikvienu ģimenē.

Kā stāsta Armands Simsons, viens no viņu ģimenes iemīļotākajiem ēdieniem ir visiem zināmā kotlete ar kartupeļu biezeni, bet jo īpaši to iecienījusi jaunākā meita Odrija Pērle.

Publicitātes foto

Pildītas kotletes ar sieru

Personu skaits: 5

Sastāvdaļas:

  • 400 g maltās gaļas;
  • 1 ola;
  • 4 šķēles tostermaizes;
  • 200 ml saldā krējuma;
  • 50 ml piena;
  • 40 g siera;
  • 20 g sviesta;
  • 1/2 ēdamk. persilādes garšvielu maisījuma;
  • apcepšanai eļļa.

Piedevas:

  • 500 g kartupeļu;
  • sāls pēc garšas;
  • 180 ml piena;
  • 60 g sviesta.

Salāti:

  • 2 tomāti (300 g);
  • 1 garais gurķis;
  • 1 neliels sīpols (115 g);
  • 1/2 bunte loku (25 g);
  • 100 g skābā krējuma.

Pagatavošana:

  1. Maizei nogriez garozu un maizes mīkstumu izmērcē pienā.
  2. Pievieno malto gaļu, garšvielas un izmīci kotlešu masu ar rokām.
  3. Sieru sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar sviestu, izveido siera bumbiņas un ievieto kotletēm pa vidu.
  4. Cep kotletes eļļā no abām pusēm, beigās pievieno krējumu un nedaudz pasautē.
  5. Vienlaikus novāri kartupeļus un nokās ūdeni.
  6. Pievieno kartupeļiem pienu un sāli, sastampā, liec klāt sviestu un saputo visu masu krēmīgā biezenī.
  7. Sagriez salātu sastāvdaļas un samaisi ar krējumu.
  8. Pasniedz silto biezeni ar kotleti un mērci, bet atsevišķā traukā - salātus.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais