Recepte gardām un sātīgām vakariņām

© Viktorija Kožemjakina

"Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina pagatavot sātīgu un gardu ēdienu!

Viktorija Kožemjakina

Makaroni ar sautētu liellopa gaļu un pupiņām

Sastāvdaļas:

  • 300 g iecienītāko makaronu (der jebkura veida - spagetti, fussili, radziņi vai citi);
  • 400 g liellopa maltās gaļas;
  • 1 smalki sakapāts sīpols;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 ēdamk. olīveļļas;
  • 2 ēdamk. tomātu pastas;
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņos;
  • 1 ēdamk. maltā kumīna sēkliņu;
  • 1/2 tējk. maltā koriandra;
  • 400 g konservētu sarkano pupiņu (noskalotu no šķidruma);
  • 1 tējk. kaltēta oregano;
  • sāls, pipari;
  • rīvēts siers, grieķu jogurts, zaļumi, čili pipari pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Smalki sagriez sakapātus sīpolus un ķiplokus, apcep tos olīveļļā zeltaini brūnus.
  2. Pievieno gaļu un garšvielas, apcep līdz gaļa ir apbrūnināta.
  3. Pievieno tomātu pastu, konservētus tomātus un pupiņas, visu apmaisi un sautē uz lēnas uguns zem vāka 40-50 minūtes.
  4. Novāri makaronus.
  5. Pasniedz gaļas mērci uz makaroniem, rotājot ar zaļumiem, rīvētu sieru, čili pipariem.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais