Māras Slejas bukstiņputra valsts svētku galdam

© Publicitātes foto

Valsts svētku laikā īpaši lepojamies ar savu Latviju, tās skaistumu, sasniegumiem un tradīcijām. Modele un raidījumu vadītāja Māra Sleja ciemojas pie Rimi Gardēža Normunda Baranovska, lai pagatavotu tradicionālu latviešu virtuves ēdienu – bukstiņputru, kas ir gana izdevīga svētku maltīte arī kuplai saimei. 

Publicitātes foto

Bukstiņputra ar miežu putraimiem

2 personām

Vajadzēs:

  • 200 g kartupeļu;
  • 50 g sīpola;
  • 200 g burkānu;
  • 50 g sviesta;
  • 100 g bekona;
  • 100 g putraimu;
  • 1 buljona kubiņš;
  • 50 g krējuma;
  • bunte lociņu;
  • garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana:

Nomizo burkānus un kartupeļus, sagriez mazākos gabaliņos. Nomizo sīpolu un sagriez smalkos kubiņos. Visus dārzeņus apcep 30 gramos sviesta.

Katlā lej 1,5 litrus ūdens, liec buljona kubiņu un pieber putraimus. Kad burkāni, kartupeļi un sīpoli apcepti, liec katlā arī tos. Putru var vārīt turpat uz plīts vai likt noslēgtā traukā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm 180 grādos.

Tikmēr sacep bekonu, lai kraukšķ. Putrai pievieno atlikušo sviestu un pasniedz ar bekonu. Piedeva putrai var būt arī krējums ar sagrieztiem lociņiem.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais