Māras Upmanes-Holšteines peldošo salu recepte

© Publicitātes foto

Mūziķe Māra Upmane-Holšteine, ciemojoties pie "Rimi Gardēža" Normunda Baranovska, gatavoja īpašu gardumu no savas bērnības – peldošās salas ar griljāžas pūderi.

Māra Upmane-Holšteine atzīst - pavārmāksla nav viņas lielākā aizraušanās, tomēr nav arī tā, ka viņa ar šo nodarbi būtu uz “jūs”. Uzņemot viesus, viņa gatavo reti, bet, ja tomēr to dara, izvēlas kādu no pārbaudītām receptēm - banānmaizi, biezpienkūku vai tortilju, ko katrs var papildināt pēc saviem ieskatiem.

“Man liekas, visa Latvija zina, ka mans vīrs ir labākais pavārs mūsu ģimenē. Patiesībā man tas dažreiz trāpa vājā vietā: esmu kaut ko pagatavojusi, un viesi saka - tiešām tu gatavoji? Nevar būt! Un tas tikai tāpēc, ka visi ir pieraduši, ka vīrs parasti gatavo. Un, ja viņš negatavo un viesi ir spontāni atnākuši, es pasūtu ēdienu uz mājām,” atklāj mūziķe.

Visbiežāk Māru gatavot iedvesmo tas, kas atrodams ledusskapī. Viņa labprāt arī iepriecina bērnus, piepildot viņu vēlmes. “Ja bērni pēkšņi sagrib makaronus, visbiežāk mums ir tunča makaroni vai, ja rodas vēlme pēc maizītēm, tad radoši darbojamies ar tām. Man ir svarīgi, lai bērni ēstu. Dažreiz viņiem ir specifiskas vēlmes, jo, piemēram, šodien viņi makaronus redzēja multenē, tāpēc arī grib tos ēst,” stāsta Māra.

Bērnības garša

“Bērnībā man ļoti garšoja debesmannā, peldošās salas un kanēļa cepumiņi. Lieldienās obligāti ēdam pashu. Man ļoti garšo arī kartupeļu sacepums, kartupeļu putra un kartupeļu pankūkas. Un diezgan labi arī zupas,” atklāj Māra Upmane-Holšteine.

Ikdienas produktus ģimene visbiežāk pasūta reizi nedēļā ar piegādi uz mājām. Viņu ledusskapī vienmēr atradīsies piens (daudz piena), olas, sviests, gaļa un cīsiņi. Ja sagribas pagatavot ko īpašu, tad gan jādodas uz veikalu.

Publicitātes foto

Peldošās salas ar griljāžu

4 porcijas

Nepieciešams:

  • 6 olas;
  • 400 ml saldā krējuma;
  • 200 ml piena;
  • 160 g cukura;
  • 1/2 tējk. citronskābes;
  • 40 g auzu pārslu.

Pagatavošana:

Atdali olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus, nepārtraukti maisot, karsē ar pienu, saldo krējumu un 60 gramiem cukura. Kad mērce nedaudz sabiezē, pārlej to vēsā traukā.

Četrus olu baltumus un 60 gramus cukura saputo līdz bieza bezē krēma konsistencei. Verdošā ūdenī liec pa ēdamkarotei olbaltumu krēma un nedaudz novāri.

Pagatavo griljāžas pūderi: pannā izkausē atlikušo cukuru ar citronskābi, ieber auzu pārslas un iemaisi cukurā. Karsto griljāžu lej uz cepamā papīra, atdzesē. Atdzesēto griljāžu saspied smalkā pūderī.

Pasniedzot liec mērcē olu baltumus un virsū uzkaisi griljāžas pūderi.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais